Babacan ilk Meclis'te konuştu: Bir mirası korumak için buradayız

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ilk Meclis binasını ziyaretinde, "Bugün bir mirası korumak için buradayız. Gazi Meclis’imizin onurunun kurtarılması gerektiğini biliyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partililerle birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi bugün Kurtuluş Savaşı Müzesi olan 1. Meclis binasını ziyaret etti.

Korona virüsü tedbirleri kapsamında 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle ziyareti öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Ali Babacan, Meclis ziyareti öncesi basın açıklaması gerçekleştirdi.

'GAZİ MECLİSİMİZİN ONURUNUN KURTARILMASI GEREKTİĞİNİ BİLİYORUZ'

 23 Nisan 1920 yılında milletin eşsiz bir atılım gerçekleştirdiğini ifade eden Babacan, Cumhuriyetinin 101. yılını kutladıklarını kaydetti. “Bugün bir mirası korumak içim buradayız” diyen Babacan şunları söyledi:
“Tıpkı birinci Meclis’te olduğu gibi yeni yönetim sisteminin nazım olacağını konuşmak için buradayız. Çünkü biz halk egemenliğini yeniden tesis etmek için çalışıyoruz. Biz çocuklarımıza insan haklarının güvence altına alındığı, özgürlükçü, adil, demokratik bir ülke bırakmak istiyoruz. Tek imza ile alınan keyfi kararlarla ülkeyi karanlığa sürükleyen mevcut yönetim sisteminden kurtulmanın çalışmasını yapıyoruz. Gazi Meclis’imizin onurunun kurtarılması gerektiğini biliyoruz. DEVA Partisi olarak işte bu nedenle yola çıktık; hukukun üstünlüğüne dayanan bir Türkiye inşa etmek için yola çıktık.”

'MECLİS’İ İKTİDAR PARTİSİNİN UZANTISI OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ'

Meclislerin demokrasinin, hukukun ve özgürlüklerin kalbi olduğuna dikkat çeken Babacan, “Kurucu Meclisimizin savaş koşullarında dahi özgür tartışma ortamından taviz vermemesi ibret alınacak bir durumdur. Aradan geçen bir asır bizi maalesef daha ileriye taşımış değil. Birinci Meclis’in çatısı altındaki hukuk hassasiyetini maalesef biz bugün göremiyoruz. Biz konuşan, hakkını arayan, soru soran bir Türkiye istiyoruz; bu amaçla ifade ve örgütlenme özgürlüğü önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Meclisimizi iktidar partisinin uzantısı olmaktan çıkarmalıyız. Ne kadar kriz yaşıyorsak bu kurucu ilkelerin göz ardı edilmesinden kaynaklanıyor. TBMM milletin evidir, kalbidir” ifadelerine yer verdi. (DUVAR)