Babacan: Bana 'Bebecan' diyenler hâlâ bizim dönemin mirasıyla övünüyor

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan'ın kendisi için kullandığı 'bebecan' sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Babacan, "Bana 'Bebecan' diyenler hâlâ bizim dönemin mirasıyla övünüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bebecan"lı açıklamasına yanıt verdi. Son 20 yıldaki kişi başı milli gelir grafiğini paylaşan Babacan, "Bana 'Bebecan' diyenler bugün hâlâ bizim dönemin ekonomik mirasıyla övünüyor" dedi.  

Erdoğan'ın Afyonkarahisar mitingde kendisine yönelik sözlerine Twitter'dan yanıt veren Babacan, şu ifadeleri kullandı: "Genç arkadaşlarım, yaşınız sebebiyle size takma ad takıp sizi itibarsızlaştırmaya çalışanlar olabilir; onlara en iyi cevabınız yaptığınız iş olacaktır. Bana “Bebecan” diyenler bugün hâlâ bizim dönemin ekonomik mirasıyla övünüyor. Ayinemiz grafiktir bizim, lafa gerek yok :)"

Erdoğan ne demişti? 

Erdoğan, Afyonkarahisar'daki mitingte Babacan için şu ifadeleri kullandı: "Bu kardeşiniz, Başbakan olduğunda, Davos'ta IMF Başkanı ile görüşme yapıyoruz. Şu anda masada olan birisi daha vardı. O zaman ekonomi ile ilgileniyordu. IMF Başkanı'na dedim ki adamlarınızı gönderiyorsunuz, bu adamlarınız geliyor. Bizden taksitleri alıyor. Taksitleri alırsınız ama Türkiye'yi yönetemezsiniz, ben yönetirim ben. Yanımızda olan kimdi, bebecan... Şimdi atıyor tutuyor. Vah zavallı. 2013 yılına kadar biz IMF ile yürüdük. 2013'te bütün ödemeleri bitirdik IMF ile yolları ayırdık. AK Parti işte budur. Bay bay Kemal'in adamları, İyi Parti'nin adamları otellerde görüşmeler yaptılar, IMF'ten yardım almanız lazım, borç almanız lazım ki Türkiye ekonomisini düzeltsin dediler. Almadık, ne oldu... Biz yola yürüdük. Herhangi bir şey oldu mu?"