Babacan: Asıl ihanet ilkelere uymamaktır

Babacan 'ihanet' eleştirilerine yanıt verdi: “Asıl ihanet nedir? İlkelere ve değerlere uymamaktır. Siyasete girerken ortaya koyduğumuz ilkeler vardı: Ehliyet, liyakat, adalet, hakkaniyet.”

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 'Abdullah Gül'ün ortak adaylığı dönemindeki konumu' nedeniyle yapılan eleştirileri yanıtladı.

Haber Global yayınına katılan Babacan, AK Parti'den ayrılma sürecini şöyle anlattı: “Ayrılacağımı ve yeni bir parti kuracağımı söylemek için Sayın Erdoğan’ı ziyaret ettiğimde bana ısrarcı oldu. Benimle ilgili sorunlar varsa niçin ‘Gitme, kal’ diye ısrarcı oldu?"

Gül'ün ortak adaylığı sürecine ilişkin 'ihanet' eleştirilerine Erdoğan'ın Fazilet Partisi'ndeki 'yenilikçiler' kanadının lideri olduğunu hatırlatarak cevap veren Babacan, “AK Parti'nin kuruluş hazırlığı sayın Erdoğan Fazilet Partisi'nin içindeyken yapıldı. Asıl ihanet nedir? İlkelere ve değerlere uymamaktır. Siyasete girerken ortaya koyduğumuz ilkeler vardı: Ehliyet, liyakat, adalet, hakkaniyet” ifadelerini kullandı.

'MODEL BAĞIMSIZ ADAYLIKTI'

Ali Babacan sözlerine şöyle devam etti: “Üç büyük yalan var. 1) Kronoloji. Sn Gül’le ilgili süreçte daha Erdoğan aday değildi. 2) ’CHP’nin adayı’ diyorlar. Model; bağımsız, tarafsız aday olup diğer partilerin desteklemesiydi. 3) ’Gizli’ diyorlar. Görüşmeye gizli gidecek insan tarifeli THY uçağıyla gider mi?

Bu etik değil diyorlar. Bakın siyasi etik, siyasi ahlak yasasını çalışmak için yıllarca çaba gösteren benim. Taslağını ben hazırladım. Üç yıl uğraştım. Bakanlık döneminden kenara koyduğum dosyalar sadece o dosyalardır. Peki Sayın Erdoğan niye bunu reddetti?” (HABER MERKEZİ)