Aziziye Belediyesi'nde eski ve yeni başkan arasında borç tartışması

Erzurum'un Aziziye ilçesinin yeni Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, toplam borcun 508 milyon 886 bin 670 lira olduğunu açıkladı. Ancak AK Partili eski başkan borcun çok daha az olduğunu savundu. 

Fotoğraf: Aziziye Belediyesi sosyal medya hesabı
Google Haberlere Abone ol

ERZURUM - 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den Yeniden Refah Partisi'ne geçen Erzurum'un Aziziye Belediyesi'nde borç tartışması yaşanıyor.

Yeniden Refah Partili Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, birkaç gün önce yaptığı basın toplantısında belediyenin toplam borcunun 508 milyon 886 bin 670 lira olduğunu açıkladı. Ancak AK Partili eski Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile borcun 304 milyon 813 bin 263 TL olduğunu savundu.

'TEMİNAT MEKTUPLARININ BORÇ HANESİNE YAZILMAMASI GEREKİYOR'

Orhan, Akpunar'ın açıklaması sonrası bugün X hesabından paylaşım yaptı. Akpunar'ın açıklamasının bazı hususların hem hesaplama açısından hem de borcun niteliği açısından yanlışlıklar içerdiğini iddia eden Orhan, "Belediye hizmetlerini yürütürken meclis kararı ile bankalardan kullanmış olduğumuz kredilerle ilgili alınan teminat mektupları borç hanesine yazılmaması gerekirken yazılarak mükerrerlik oluşturulmuştur" ifadelerini kullandı.

Milli Emlak, teminat karşılığı borç ve fatura edilmemiş borç bulunmadığını dile getiren Orhan, "Biz görev süremiz boyunca yaptığımız her işin muhasebe işlemlerini yaptırmış olup faturasını kestirmişizdir. Kaldı ki böyle bir durum söz konusu ise bu durumu Sayın Akpunar da kabullenmemelidir. Böyle bir borç bulunmamaktadır" dedi.