Aziz Sancar: Kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek

Aşı karşıtlığını mantıksız bir tutum olarak değerlendiren Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Aziz Sancar, "Türkiye kanunları zorluyor mu bilmiyorum ama kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir dizi etkinliğe katılmak için Türkiye'de bulunan Nobel ödüllü Prof. Aziz Sancar, aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları yürüten bilim insanlarıyla bir araya geldi.

"TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu" ile buluşan Sancar, aşı çalışmalarının geldiği noktayı değerlendirirken, "Çalışmaları çok başarılı buldum. Bazılarından haberim vardı ama bu kadar ayrıntılı bilmiyordum. Gerçekten 3 yıl içinde harika işler başarmışlar ve iyi öğrenciler yetiştirmişler, gerçekten çok beğendim" ifadelerini kullandı.

 

'BAŞKASINI TEHLİKEYE SOKUYORSUNUZ'

Aşı karşıtlığı konusunda mesaj veren Sancar, "Ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü aşı karşıtı olmak bence mantık dışı bir tutum. Aşı karşıtı olmak mantıklı bir tutum değil" dedi. Görev yaptığı üniversitenin aşı olmayanları kabul etmediğini ifade eden Sancar, "Türkiye kanunları zorluyor mu bilmiyorum ama kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek, yoksa başkasını tehlikeye sokuyorsunuz. Buna hakkınız yok" değerlendirmesinde bulundu. (AA)

Etiketler AZİZ SANCAR AŞI