Azerbaycan ve Ermenistan'dan karşılıklı 'ateşkesi bozma' suçlaması

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın ateşi sonucu bir askerin yaralandığını belirtti. Erivan yönetimi de, Nerkin Kend yakınlarında 2 askerin öldüğünü duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'dan açılan ateş sonucu sınırda nöbet tutan bir Azerbaycan askerinin yaralandığını duyurdu. Azerbaycan Devlet Sınır Hizmeti'nden yapılan açıklamada, Zengilan ilinin Kollukışlak köyü istikametindeki Azerbaycan mevzilerine Kafan ilinin Nerkin-And köyü istikametindeki Ermenistan mevzilerinden ateş açıldığı belirtildi.

Açıklamada, ateş sonucu Azerbaycan Devlet Sınır Hizmeti'ne bağlı bir askerin yaralandığı, yaralı askerin helikopterle hastaneye tahliye edildiği aktarıldı.

ERMENİSTAN: 2 ASKER ÖLDÜ

Ermenistan ise Azerbaycan ordusunu bu sabah Ermeni mevzilerine ateş açmakla suçladı. Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, “13 Şubat saat 05.30’dan itibaren Azerbaycan ordu birlikleri Nerkin Kend yakınlarında konuşlanmış Ermeni mevzilerine ateş açtı” ifadeleri kullanıldı. kullandı. Bakanlık, Nerkin Kend köyü yakınlarında 2 askerinin öldürüldüğünü ve çok sayıda askerin de yaralandığını bildirdi. 

Bunun ardından Bakü ise, sınır muhafızlarının Ermenistan'ın 'provokasyonuna yanıt olarak kısas operasyonu düzenlediği' bildirdi. 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)