Azerbaycan ve Ermenistan geçici ateşkes konusunda anlaştı

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 18 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere geçici ateşkes ilan edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan ve Ermenistan, 18 Ekim'de yerel saatle 00.00'dan itibaren insani amaçlı geçici ateşkes konusunda anlaştı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada geçici ateşkes kararının, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanı ülkelerinin devlet başkanlarının 1 Ekim tarihli bildirisi ile AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının 5 Ekim tarihli bildirilerine dayanarak ve 10 Ekim tarihli Moskova bildirisine uygun olarak kabul edildiği belirtildi.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim saat 12.00'dan itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı ateşkes kararı almıştı.

Ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırı düzenlenmiş, 10 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı.

15 Ekim'de de Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere yönelik düzenlenen saldırıda, 4 kişi vefat etmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.

Bugün Gence'ye füzelerle bir saldırı daha düzenlemiş, 13 sivil yaşamını yitirmiş, 50'nin üzerinde sivil yaralı olarak enkaz altından çıkartılmıştı.

Azerbaycan, saldırıları Ermenistan ordusunun düzenlediğini açıklamış, Ermenistan ise saldırı düzenlemediklerini savunmuştu. (BAKÜ/AA)