Azerbaycan, Türkiye'ye 41 itfaiye aracı ile 220 personel gönderdi

Yangın söndürme çalışmalarına destek için Azerbaycan'dan gelen 41 itfaiye aracı ve 220 personel, dün gece Sarp Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı. Konvoy yangın bölgelerine doğru hareket etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin farklı noktalarında çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına yardım etmek Azerbaycan'dan bir ekip Türkiye'ye geldi.

Türkiye-Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı'ndan 41'i itfaiye aracı olmak üzere toplam 53 araçla gelen 220 personel, Artvin Orman Bölge Müdürü Mimar Sinan Özkaya ve İl Afet Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı tarafından karşılandı. Konvoy halinde Hopa ilçesine gelen ekibe Artvin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce yemek ikram edildi, araçlara yakıt ikmalinin ardından ekip yangın bölgesine hareket etti.

Ekipten sorumlu Albay Nazar Bağışov gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşanan yangınlarla mücadele için buraya geldiklerini söylerek, "Biz yangınların söndürülmesine hazırız. Tüm alet edevatımızı yanımıza aldık. Tecrübeli meslektaşlarımızla yangınların söndürülmesi için celp olduk. Her zaman her şeyde Türkiye'nin yanında olacağız" diye konuştu. (AA)