Azerbaycan tezkeresi TBMM'de kabul edildi

Azerbaycan'a asker gönderilmesine yönelik tezkere 4 partinin oylarıyla TBMM'den geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin oyları ile kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 16 Kasım 2020 günü TBMM’ye gönderilen tezkere, Meclis Genel Kurulu’nda görüşüldü. Tezkere, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti oylarıyla Meclis'ten geçti.

TBMM Başkanlığı’na dün sunulan tezkerede, “Ermenistan’ın 27 Eylül’de Yukarı Karabağ cephe hattı boyunca askeri ve sivil hedeflere yönelik saldırılarına cevaben Azerbaycan, meşru müdafaa hakkına dayanarak başlattığı karşı harekat sonucunda, işgal altındaki topraklarının kurtarılması yönünde önemli başarı elde etmiştir” ifadelerine yer verilmişti.

Türkiye’nin “uluslararası hukuk ve meşru egemenlik hakları temelinde Azerbaycan’a toprak bütünlüğü dahil tüm haklarını savunabilmesi için destek verdiği” belirtilen tezkerede, Azerbaycan’ın talebi üzerine ortak merkezde Türkiye ve Rusya’nın müştereken yer almalarının kararlaştırıldığının aktarılmıştı. (ANKA)

Etiketler Azerbaycan Tezkere