Azerbaycan, sekiz Ermenistan askerini serbest bıraktı

Azerbaycan, Karabağ savaşı sırasında esir alınan Ermenistan askerlerinden sekizini daha serbest bıraktı. Karşılığında, Ermenistan tarafının da toplu mezarlara dair bilgi vermesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan, geçtiğimiz yılki savaş sürecinde esir aldığı sekiz Ermenistan askerini serbest bıraktı. Haberi duyuran Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, kararın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile 4 Şubat'ta yaptıkları dörtlü video konferansın sonucunda alındığını duyurdu.

Michel Twitter paylaşımında, "Sekiz Ermeni esirin Azerbaycan tarafından serbest bırakılması ve Ermenistan'a teslim edilmesi, Macron, Aliyev ve Paşinyan ile yapılan görüşmenin ardından yaşanan olumlu gelişmelerin bir diğer işareti. AB, bölgede istikrarı ve refahı destekliyor" dedi.

MACRON: UÇAK GÖNDERDİK

Macron ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, serbest bırakılan askerler için Fransa'nın uçak gönderdiğini duyurdu. Macron, "Diplomatlarımızın yanı sıra askerlerimiz bu operasyon için mobilize oldu" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Esir, Kayıp ve Rehin Alınmış Vatandaşlardan Sorumlu Devlet Komitesi ise serbest bırakılan askerlerin, 16 Kasım 2021'de iki ülke sınırının Kelbecer istikametinde gözaltına alınmış olduğunu duyurdu. Bu adıma karşılık, Ermenistan tarafının da 1. Karabağ Savaşı'nda öldürülen ve toplu mezarlara gömüldükleri tahmin edilen Azerbaycanlı sivil ve askerlerle ilgili bilgileri, ayrıca toplu mezarların yerleriyle ilgili malumatları Azerbaycan'a vermesi gerektiği ifade edildi. (DIŞ HABERLER)