Azerbaycan Milli Piyangosu’nu Demirören aldı

Azerbaycan'ın devlete ait piyango şirketinin yönetimi hükümet kararıyla Demirören Grubu’na devredildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan'da devlete ait ‘Azerlotereya' adlı milli piyango şirketi Demirören Grubu'na devredildi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ocak ayında imzalandığı kararname ile Demirören Şans Oyunları Yatırımları A.Ş. iştiraki olan YMT Şans B.V. adlı şirketin Azerlotereya’nin yönetimini devralması anlaşmasının bir ay içinde imzalanacağı duyurulmuştu.

Anlaşma bugün Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de imzalandı. Törene, Aliyev'in yanı sıra Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayil Jabbarov ve Türkiye’nin Azerbaycan Büyükelçisi Erkan Özoral katıldı.

İmza töreninde konuşan Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Azerbaycan'da yeni yatırım arayışlarını sürdüreceklerini söyleyen Azerbaycan devletine kendilerini seçtikleri için teşekkür etti.

Anlaşmaya göre Demirören Grubu, Azerbaycan’da milli piyango, spor müsabakaları bahis oyunları ile loto oyunlarının işletmesini 5 ay içinde teslim alacak. Türkiye’de de Milli Piyango, 10 yıl süreli sözleşme ile Demirören ve İtalyan ortağının oluşturduğu Sisal-Şans Ortak Girişimi'ne verilmişti. (HABER MERKEZİ)