Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva'nın cenazesi toprağa verildi

Kaynağı bilinmeyen hipotonik durum tanısıyla 24 Eylül'de hastaneye kaldırıldıktan dört gün sonra hayatını kaybeden Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva başkent Bakü'de defnedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kaynağı bilinmeyen hipotonik durum tanısıyla hastaneye kaldırıldıktan sonra yaşamını yitiren Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva, başkent Bakü'de defnedildi.

AA'nın aktardığına göre, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Paşayeva'nın cenaze namazı, başkentteki Haydar Camisi'nde kılındı. Cenaze töreninde Paşayeva'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda milletvekili ile yüzlerce kişi yer aldı. Namazın ardından Paşayeva'nın cenazesi, devlet mezarlığı olan 2. Fahri Hıyaban'da defnedildi.

Kaynağı bilinmeyen hipotonik durum tanısıyla 24 Eylül'de başkent Bakü'de hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alınan Paşayeva, dün hayatını kaybetmişti.

MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN TAZİYE MESAJI

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş da Ganire Paşayeva'nın ölümüyle ilgili olarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kurtulmuş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Azerbaycan'ın değerli milletvekili Ganire Paşayeva'nın vefatını üzüntüyle öğrendim. Avrupa Parlamento Başkanları Toplantısı dolayısıyla bir arada bulunduğumuz Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova'ya taziye dileklerimizi ilettik. Merhum Milletvekiline Allah'tan rahmet, ailesine ve kardeş Azerbaycan'a başsağlığı diliyorum."

TIP VE ULUSLARARASI HUKUK EĞİTİMİ ALMIŞTI

Ganire Paşayeva, 24 Mart 1975 tarihinde Azerbaycan'ın Tovuz şehrinde doğdu. Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü ile Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nden mezun olan Paşayeva, 1998'de televizyonculuğa başladı. Paşayeva, 2005'te Haydar Aliyev Fonu'nun Halkla İlişkiler Departmanı'nın başına geçti.

6 Kasım 2005'te yapılan parlamento seçiminde Tovuz Milletvekili seçilen Paşayeva, mecliste çeşitli görevlerde bulundu. Paşayeva, son olarak Milli Meclisin Kültür Komisyonu Başkanlığını yürütüyordu, İngilizce ve Rusça biliyordu. (DIŞ HABERLER)