Azerbaycan: Ermenistan'la sınır çatışmasında yedi askerimiz öldü

Azerbaycan'la Ermenistan arasında dün yeniden alevlenen çatışmalar Rusya'nın arabuluculuğunda son bulurken, Bakü'den yapılan açıklamada yedi Azerbaycan askerinin öldüğü belirtildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'la dün yaşanan sınır çatışmalarında yedi askerinin öldüğünü açıkladı. Buna göre, çatışmalarda 10 Azerbaycan askeri de yaralandı.

Taraflar arasındaki çatışmalar dün yeniden alevlenmişti. Ermenistan Savunma Bakanlığı 15 askerinin öldüğünü açıklarken, Rusya devreye girerek ateşkesin yeniden tesis edildiğini duyurmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan dün gece yapılan açıklamada, çatışmaların durduğu ve iki tarafın da durumu istikrara kavuşturmaya yönelik adımlar attığı belirtilmişti. Açıklamada, “Şu anda Karakilise’de çatışmalar durdu, durum normale döndü ve kontrol altında" denilmişti.

Ateşkes açıklamasının öncesinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan ve Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov'la telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, iki ülkeye de itidal çağrısı yapmıştı. Açıklamada, “Şoygu her iki tarafı da gerginliği tırmandırmaya neden olacak eylemleri durdurmaya çağırdı” denilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan gerginlik konunda görüştüğü açıklanmıştı. (AA/DIŞ HABERLER)