Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Binali Yıldırım'la görüştü

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, bir foruma katılmak için gittiği Azerbaycan'da, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le bir araya geldi.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eski TBMM Başkanı ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım ile görüştü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı, Nizami Gencevi Uluslararası Merkezince düzenlenecek "11. Küresel Bakü Forumu"na katılmak için Bakü'ye gelen Binali Yıldırım, İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Kabulde Yıldırım, Nizami Gencevi Uluslararası Merkezi'nin nüfuzunun dünya çapında arttığını, kurumun önemli uluslararası konuların müzakere edildiği bir platform haline geldiğini söyledi.

Forumun başarılı geçeceğinden emin olduğunu belirten Yıldırım, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi'ne verdiği destek nedeniyle Aliyev'e teşekkür etti.

Aliyev, yeniden cumhurbaşkanı seçildikten sonra geleneğe uygun olarak ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye yaptığını hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeden bahsetti.

Görüşmede, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilere yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

(HABER MERKEZİ)