Ayvatoğlu'dan uyuşturucu açıklaması: Seçimi kaybedince boşluğa düştüm

Kürşat Ayvatoğlu, Kastamonu'da seçimin kaybedilmesinin ardından belediyeden istifa ettiğini ve işsiz kaldığı dönemde uyuşturucu kullandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Merkez eski çalışanı Kürsat Ayvatoğlu ilk kez konuştu. Uyuşturucu kullandığı dönemin AK Parti'nin Kastamonu Belediyesi'ni kaybetmesinin ardından işsiz kalması ile boşlukta olduğu bir sürece denk geldiğini söyleyen Ayvatoğlu, "Tuzağa düşürüldüm" dedi.

Deutsche Welle Türkçe'den Nevşin Mengü'ye açıklamalar yapan Ayvatoğlu, devlet yöneticileri, siyasi parti liderleri, gençler ve AK Partililerden özür dileyerek sözlerine başladı.

Ayvatoğlu, “Bir haftadır gündemi gereksiz yere meşgul ettiğim için ve çok yanlış bir ortamda yanlış şekilde ifade edildiğim için özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Tehdit edildiğini ve kendisine şantaj yapmak isteyenler olduğunu söyleyen Ayvatoğlu, “Ben de böyle uygunsuz bir görüntüm olmadığını düşünerek reddettim. Pudra şekeri meselesine gelirsek bir siyasi partinin büro elemanı olarak görev yapmaktaydım. Öyle bir atmosferden birden gözaltına girince olayın şoku ile parti teşkilatını üzmemek adına aklıma ilk o geldi" dedi.

Kendisinin araçtaki bir kişiye şantaj yapmak için görüntüleri kullandığı iddiasını reddeden Ayvatoğlu, “Böyle bir şey söz konusu olamaz. Ben kendimi videoya neden çektireyim? Böyle bir konumda, başarı hikayesi olan biri olarak kendimi neden böyle uygunsuz bir şekilde videoya çektireyim? Ya da arkadaşlarımı neden çektireyim, şantaj ya da tehdit gibi bir şey söz konusu olsun?” diye konuştu.

'VİDEOYU ÇEKEN ÇOCUKLUK ARKADAŞIM'

Videoyu çeken kişinin çocukluk arkadaşı olduğunu belirten Ayvatoğlu, “Hazımsızlıktan dolayı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Kastamonu Belediyesi'nde ilk girişim çok maceralı bir şekilde olmuştu. Orada büyük başarılar elde ettiğimi düşünüyorum. Daha sonra aşkla gönülden çalıştığım bu platformda seçim kaybedilince mağduriyet yaşadım. Çok başarılı olduğumu düşünüyordum. Bütün etkinliklere organizasyonlara ben koşturuyordum. Bu başarıda sürekli taçlandırılıyordu. Belediye kaybedildikten sonra kendi rızamla belediyeden istifa ettim. 8 aylık bir süre işsiz kaldım. Böyle bir durumda yanlış arkadaşlar doğrultusunda böyle bir şey oldu” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile olan fotoğrafları hatırlatılan Kürşat Ayvatoğlu, “Süleyman Soylu'nun gece gündüz vermiş olduğu bu mücadelede onun tebessümüne vesile olayım derken üzülmesine vesile olduğum için çok pişmanım, ondan çok çok özür diliyorum. Bir adamı seviyordum, onun peşinden ilerleyip ona destek olmak istiyordum. Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle karşısına çıkmak istemezdim” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'a yakınlığı ve bir basın toplantısında telefonunu alması sorulan Ayvatoğlu, “Hamza Bey'in telefonu bana vermişliği yok, telefon titrediği ve konuşmaya zarar verdiği için masadan aldım. Çıkışta da iade ettim” dedi. (HABER MERKEZİ)