Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nin açılış filmi, Cannes ödüllü 'Ayrılma Kararı' oldu

Seyir Derneği tarafından düzenlenecek olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nin açılış filmi, 2022 Cannes Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazanan "Ayrılma Kararı" oldu

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl Seyir Derneği tarafından ilk kez düzenlenecek olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nin 2022 Cannes Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazanan "Ayrılma Kararı" (Decision to Leave) olarak belirlendi. Park Chan-Wook imzalı film, 16 Eylül akşamı Ayvalık Büyük Park Amfitiyatro'da gösterilecek. 

“Ayrılma Kararı”, araştırdığı cinayetin şüphelisi kadına âşık olan ve soruşturma ile duyguları arasında sıkışıp kalan bir dedektifin hikâyesini konu alıyor. Festival seçkisinde ayrıca, "Bebek Servisi" (Broker), “Güzel Bir Sabah" (One Fine Morning), "EO", "The Stars at Noon", "Tori And Lokita", "Güneş Sonrası" (Aftersun), "1976, "Medusa Delux", "Under the Fig Trees" gibi yapımlar yer alacak. 

Direktörlüğünü Azize Tan'ın üstlendiği, 16-21 Eylül tarihlerinde Ayvalık'ta düzenlenecek olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali, dünya festivallerinde adını duyuran yerli ve yabancı yapımları izleyiciyle buluşturacak. Yarışma içermeyen festival programında film seçkisi, filmlerle ilişkili söyleşiler, güncel meselelere dair paneller, çocuklar için düzenlenecek atölyeler ve film gösterimleri yer alacak. Festivalde ayrıca, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelecek öğrencilerle düzenlenecek Genç Sinema programıyla genç sinemacılara sinema profesyonelleri ile buluşma fırsatı yaratılacak.

Gösterimleri Vural Sineması’nda ve Ayvalık Büyük Park Amfitiyatro’da gerçekleşecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde yer alacak diğer filmler ise ilerleyen günlerde açıklanacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)