Ayşe Ünlüce’den Eskişehirlilere mektup: Eskişehir’i daha yeşil, daha temiz bir şehir haline getirebiliriz

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Eskişehirlilere "Hep birlikte hareket ederek Eskişehir’i daha yeşil, daha temiz bir şehir haline getirebiliriz" diye seslendi.

Ayşe Ünlüce’den Eskişehirlilere mektup: Eskişehir’i daha yeşil, daha temiz bir şehir haline getirebiliriz
Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB), Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi iş birliğiyle başlatılan 'Tertemiz Eskişehir' kampanyasında ilk gün geride kaldı. Denetimlerde esnafa ve vatandaşlara, Başkan Ayşe Ünlüce'nin mektubu da dağıtıldı. Mektupta Eskişehirlilere seslenen Ünlüce, “Hep birlikte hareket ederek Eskişehir’i daha yeşil, daha temiz bir şehir haline getirebiliriz. Gelin, Eskişehir’i hep birlikte daha temiz tutalım” ifadelerine yer verdi.

Ünlüce, mektupta "Çevremizi kirletmek, sadece şehrimize değil, hepimize zarar verir. Cezalar ve denetimler tek başına yeterli değildir; esas olan, toplumun her bireyinin bu sorumluluğu içselleştirerek kendi davranışlarında değişiklik yapmasıdır. Unutmayalım ki, temiz bir çevre sadece görsel açıdan değil, aynı zamanda sağlığımızı koruyarak, ekosistemimizi sürdürülebilir kılar. Gelin, Eskişehir’i hep birlikte daha temiz tutalım. Şehrimizi geleceğe tertemiz taşımak için hep birlikte bu adımı atalım" çağrısı yaptı.

Eskişehir'de zabıta ekipleri yerlere tükürenler ile çöp, sigara izmariti, çekirdek kabuğu ve benzeri atıkları çöp kutuları yerine yerlere atanlarla ilgili idari para cezası uyguluyor. Dün itibarıyla sahada olan zabıta ekipleri, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32/1. Maddesi gereğince, çevreyi kirletenlere 2 bin 953 TL idari para cezası uyguladı.