Ayşe öğretmen: Tek isteğim Türkiye’ye barışın gelmesi

"Çocuklar ölmesin" dediği için hapis cezası alan öğretmen Ayşe Çelik, "Benim tek isteğim Türkiye’ye barışın gelmesi, insanların huzurlu bir şekilde yaşaması" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Beyaz Show’da "Çocuklar ölmesin" dediği için ceza alan ve yeniden yargılama sonucu beraat eden öğretmen Ayşe Çelik'i ziyaret etti.

Evrensel gazetesinin haberine göre, ziyarette konuşan Ercüment Akdeniz “Siz Türkiye’nin vicdanı oldunuz” dedi.

"Toplumun sinir uçları olduğunu ve bugünler de Emine Şenyaşar’ın da onlardan biri olduğunu" söyleyen Akdeniz “Onlara gidip dokunmak toplumsal olarak bizim vicdani sorumluluğumuz. Maalesef o talihsiz günler çabucak unutuluyor” diye konuştu.

Dayanışma içerisinde olmak için ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getiren Akdeniz, "Türkiye’de 'barış' demek, 'savaş' demekten daha tehlikeli bir şey. Ama barışa çok ihtiyacımız var. Sizlerin de bir an önce göreve dönmenizi, bu haksız, hukuksuz yargı kararlarının iptal edilmesini istiyoruz. Bunun mücadelesini de vereceğiz. Sizin kadar barışa inanmış bir insan en güzel öğretmenliği yapar diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Benim ödediğim bedel, ödenen bedellerin yanında konuşulacak bir şey değil bence. İnsanlar yaşamlarını veriyorlar" diyen Ayşe Çelik ise "Benim tek isteğim Türkiye’ye barışın gelmesi, insanların huzurlu bir şekilde yaşaması, hiçbir çocuğun ölmemesi, hiçbir annenin gözünden tek bir damla yaş akmaması" şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

Öğretmen Ayşe Çelik'e, 9 Ocak 2016 günü telefonla bağlandığı Beyaz Show’da yaptığı konuşmada "terör örgütü propagandası" iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti. Çelik, konuşmasında "Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın" demişti.

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali yaşandığına dair kararının ardından cezaevinden tahliye edilen Çelik, yeniden yargılandığı davada beraat etmişti.