'Ayna Ayna' 24 Kasım'da MUBI'de

Başrollerini Manolya Maya, Şenay Aydın ve Laçin Ceylan'ın üstlendiği "Ayna Ayna", 24 Kasım'da MUBI'de yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belmin Söylemez'in yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu Haşmet Topaloğlu'yla birlikte yazdığı "Ayna Ayna", 24 Kasım'da MUBI'de izleyicilerle buluşacak. Başrollerini Manolya Maya, Şenay Aydın ve Laçin Ceylan'ın üstlendiği "Ayna Ayna", şehrin girdabında savrulan üç kadının kesişen hikayesini ve İstanbul’u odağına alıyor. 

59'uncu Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde prömiyerini yaparak Jüri Özel Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazanan "Ayna Ayna", 42'nci İstanbul Film Festivali’nde Belmin Söylemez’e En İyi Yönetmen Ödülü'nü getirirken, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü de filmin üç başrolü Manolya Maya, Şenay Aydın ve Laçin Ceylan arasında paylaşıldı.

Filmin konusu şöyle: 

İstemediği bir bölümü okumak için yurtta kalırken oyuncu olma hayalleri kuran Aylin, bir türlü bitiremediği 'Frida'ya Mektuplar' oyununu kamuya açık alanlarda prova etmeye devam eden Frida ve tiyatrosunu ayakta tutmak için mücadele eden tanınmış oyuncu Lale… Üç kadının da yolu Lale’nin tiyatro kursunda kesişir. Üzerlerindeki baskı arttıkça üç kadın da aynı ikilemle karşı karşıya kalır: vazgeçmek veya hayalleri uğruna mücadele etmek. Üçü de İstanbul’un sokaklarını hem benzer hem de kendilerine ait duygularla arşınlarlar. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)