AYM'nin yeni üyesi Yaşar: Partiliyken seçilmekte sakınca görmüyorum

Anayasa Mahkemesi'nin yeni üyesi AK Partili Kenan Yaşar, partili bir kişinin AYM üyesi olmasında etik sorun olmadığını söyledi, hukukçu kimliğinin ön planda olduğunu ifade etti.

AYM'nin yeni üyesi Kenan Yaşar
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meclis'te AK Parti ve MHP'li vekillerin oylarıyla Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) seçilen Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar, partili birinin bu göreve seçilmesinde sorun görmediğini söyledi. Geçmişte AK Parti’den üç kez milletvekili aday adayı olan, bir kez de il başkan yardımcılığı yapan Yaşar, partili birinin AYM'ye seçilmesinde hukuki ve etik açıdan problem görmediğini dile getirdi.

'ÇOKLU BAROYA KARŞI ÇIKMIŞTIM'

Halk TV'den İsmail Saymaz'a konuşan Yaşar, AK Partili değil, hukukçu kimliğinin ön planda olduğunu söyledi. İktidarın çoklu baro ve İstanbul Sözleşmesi'nde çekilme hamlelerine de karşı çıktığını ifade eden Yaşar, "Baro başkanıyken yaptım. Ben hukukçuyum. AK Partili, şu veya bu değil, hukukçu kimliğiniz ön planda. İleride AYM ve HSYK üyesi olacağım diyerek, siyasetle, sivil toplumla uğraşma, şuraya girme, buraya çıkma... O zaman nasıl topluma faydalı olacaksınız? Gidin Çorum’da CHP İl Başkanı’nı arayın. AK Parti il başkanından daha çok ziyarete geliyordu. İçerisinde hukuk varsa, toplumu ilgilendiren konular varsa, her partiye giderim. Kılıçdaroğlu geldi, gittim dinledim" diye konuştu.

'ETİK SIKINTI YOK... ENSAR'DA YÖNETİCİLİK YAPMADIM'

AK Parti'nin kuruluşunda üye olduğunu söyleyen Yaşar, partiliyken AYM üyesi olmanın etik sorun teşkil etmediğini şu sözlerle savundu: 

"Hukuken engel yok. Etik açısında da sıkıntı görmüyorum. HSYK’ya normal avukatlar atanıyor. Ben baro başkanlarından birinin atanmasının faydalı olacağını kanaatindeyim. Mesela Adalet Komisyonları’nda keşke baro başkanı da olsa. Madem yargının sac ayağı diyoruz, olması gerekiyor. Başka bir arkadaş seçilmiş olsa bu sefer ya MHP’li diyecek ya CHP’li ya HDP’li diyecekler."

Ensar Vakfı'nda yöneticilik yaptığı iddialarını reddeden Yaşar, Yahudi yurttaşlarla ilgili attığı ayrımcı tweet içinse "Yanlış bir kelime kullandığımı düşünüyorum" dedi. 

(HABER MERKEZİ)