AYM üyesi Engin Yıldırım'dan özür

Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım, dün yaptığı paylaşımla hukuk dışı imada bulunmak istemediğini belirtti ve "Yanlış yorumlanmaya müsait şekilde paylaştığım mesaj dolayısıyla kamuoyundan özür diliyorum" dedi. 

Engin Yıldırım
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım, dün yaptığı "Işıklar yanıyor" paylaşımı nedeniyle özür diledi. Yıldırım yaptığı yazılı açıklamada 'hukuk dışı bir imada bulunmadığını' ifade etti.

Paylaşımı sonrası tepkiler üzerine "Demokrasi dışı oluşum ima etmem söz konusu değildir" diyen Yıldırım yazılı açıklama da yaptı. Yıldırım'ın açıklaması şöyle:

"Mesai sonrası Anayasa Mahkemesi bahçesinde yaptığım yürüyüşün ardından çektiğim fotoğrafı hukuk dışı herhangi bir imada bulunmaksızın paylaştım. Kasıtlı olarak demokrasi ve hukuk dışı hiçbir imada bulunmayacağım şahsımı tanıyan herkesçe malumdur. Ancak insani bir yanılgıyla yanlış yorumlanmaya müsait şekilde paylaştığım mesaj dolayısıyla kamuoyundan özür diliyorum." 

NE OLMUŞTU?

Yıldırım, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu kararının ardından sosyal medya hesabından Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafını ekleyerek "Işıklar yanıyor" paylaşımı yaptı. Ardından İçişleri Bakanlığı resmi hesabından "Bizim ışıklarımız hiç sönmüyor" cevabı geldi. Yıldırım paylaşımının yanlış anlaşıldığı açıklamış, birçok bakan ve milletvekili Yıldırım'a tepki göstermişti. AYM de yaptığı açıklamada paylaşım için "Anayasa Mahkemesi'nin kurumsal görüşünü yansıtmaz" demişti. (AA)