'Ayıpsız' mini serisinin ilk bölümü 28 Temmuz'da yayınlanacak

Şiddet gören kadınlara internette erişim ve bilgilendirme projeleriyle tanınan kadinhaklari.org’un hazırladığı 'Ayıpsız' mini serisinin ilk bölümü, 28 Temmuz’da yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadın hakları dijital veri platformu kadinhaklari.org’un yeni girişimi Gözlemevi’nin Youtube kanalında yayınlanacak olan 'Ayıpsız' mini serisinin ilk bölümü 'Cinselliğin Bedeli' 28 Temmuz’da gösterime girecek. Mini seride cinsellik tabusu toplumsal cinsiyet açısından ele alınırken, izleyenlere de cinsel sağlık ve haz ile ilgili bilgiler sunuluyor. Çarşamba günü 20:00’de Youtube üzerinden gerçekleşecek ilk gösterime ve söyleşiye katılım serbest. 

Cinselliği tabulaştırmanın toplum ve bireyler üzerine oluşturduğu zararları irdeleyen mini serinin yapımcılığı ve yönetmenliğini Handan Uslu üstlenirken, seride 'Mental Klitoris’in yapımcısı Hazal Sipahi, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Irmak Saraç, psikiyatrist Dr. Seven Kaptan, Melis Turanlıgil ve avukat Yıldız Tuğçe Erduran görüşlerini ve tecrübelerini paylaşıyor.

'TABULAR ŞİDDET DOĞURUYOR'

Şiddet gören kadınların arama motorlarında yaptıkları yardım çağrılarına internet üzerinde yarattıkları bir sistemle yanıt veren kadinhaklari.org'un kurucusu, yönetmen Handan Uslu, 'Ayıpsız' ile ilgili olarak şunları söyledi: “Cinsel ifade ve cinsellik hakkında konuşmak ayıplandıkça, şiddeti meşrulaştıran bir zeminin oluştuğunu görüyoruz. Ancak bize göre ayıp olan şiddet uygulamak, taciz etmek, rıza almamaktır. Konuşmamız gereken çok şey var. Yetişkin nüfusun çoğunda olan cinsel hastalıklar ya da vajinismus gibi acı veren sağlık problemleri gibi birçok konuda farkındalık oluşturulması gerektiğine inanıyorduk ve projeyi hayata geçirdik.”

3 BİNDEN FAZLA KADINA ULAŞILDI

2018’de Kadın Hakları Dijital Veri Platformu adıyla kurulan, dünyadan ve Türkiye’nin farklı illerinden ve meslek gruplarından kadın hakları aktivistlerinin örgütlenmesiyle oluşan kadinhaklari.org, yürüttüğü dijital hak iletişimi çalışmalarıyla bugüne dek 3 binden fazla şiddet görmüş kadına ulaştı. Arama motorlarına şiddet gördüklerini yazarak yardım isteyen kadınlara yönlendirme ve bilgi sağlayan platform; internet ekosistemini teknolojiyle iyileştirmenin yanı sıra şiddet verilerini izleme ve raporlama çalışmaları da yapıyor.

'Ayıpsız' sersinin ilk bölümünün fragmanı, Gözlemevi'nin Youtube hesabında yayınlandı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)