Aydın'daki iki yangından biri kontrol altına alındı

Aydın'ın Bozdoğan ve Karacasu ilçelerinde orman yangını çıktı. Bozdoğan ilçesindeki yangın kontrol alınırken Karacasu'da söndürme çalışmaları devam ediyor.

Aydın'ın Karacasu ilçesindeki Karıncalı Dağı eteklerinde orman yangını çıktı. (Fotoğraf: DHA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın'ın Bozdoğan ve Karacasu ilçelerinde orman yangını çıktı.

Karacasu ilçesine bağlı Alemler Mahallesi'ndeki Karıncalı Dağı eteklerindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Yangına Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Nazilli ve Karacasu belediyelerine ait iş makineleriyle müdahale ediliyor. Halk da tankerlerle söndürme çalışmasına destek veriyor.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan ile yangın bölgesine gelerek yapılan çalışmaları inceledi.

Vali Aksoy, Alemler Mahallesi'nde saat 17.30 civarında çıkan yangının hava şartlarının etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü belirtti.

Aksoy, "Temennimiz yangını kontrol alabilmek. Yaklaşık olarak 150 hektarlık bir alanın zarar gördüğünü değerlendiriyoruz ilk aşamada. Bununla ilgili çalışmalarımız bütün kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içinde devam ediyor" dedi.

Alemler Mahallesi’nde bir ev yangın tehlikesi nedeniyle boşaltıldı. 

BOZDOĞAN'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Bozdoğan ilçesinin Başalan Mahallesi'ndeki ormanlık alandan yükselen dumanı fark edenler, durumu itfaiye ve Orman İşletme Şefliğine bildirdi.

Yangın, Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler ve Bozdoğan Belediyesine ait iş makineleriyle kontrol altın alındı. (AYDIN/AA)