Aydın'da 106 öğrenci, 27 sporcu hastanelik oldu

Aydın'ın Efeler, Çine ve Köşk ilçelerinde taşımalı eğitim gören 106 öğrenci ile Nazilli Belediyespor'un altyapısında futbol oynayan 27 sporcu gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın'ın Efeler, Çine ve Köşk ilçelerinde taşımalı eğitim gören 106 öğrenci mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Öğrencilerdin 97’si taburcu edildi, tedavisi devam eden öğrencilerin de hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

Efeler'de hazırlanan öğle yemeği menüsünde köfte ve makarna olduğu, öğrencilerin yedikleri gıdadan zehirlendiklerinin tahmin edildiği öğrenildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yemeklerden numune aldı. 

Öte yandan Nazilli Belediyespor'un altyapısında futbol oynayan 27 sporcu da aynı şikayetlerle hastaneye kaldırıldı.

Hastane önünde gazetecilere açıklama yapan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, tedavisi devam eden futbolcuların hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi. Özcan, aynı yemekten yiyen ancak herhangi bir şikayeti olmayan 18 sporcunun da tedbir amaçlı hastaneye götürüldüğünü belirtti.

Kentte farklı ilçelerde de benzer vakaların yaşandığını anımsatan Özcan, "Gerekli tahliller ve incelemeler yapılıyor. Nereden kaynaklandığı tespit edilecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır" dedi. (HABER MERKEZİ)