Aydın lansman yaptı: Toprağın altına gömülmüştü, projelerde yer aldı

AK Parti Ortahisar Başkan Adayı Ergin Aydın lansman toplantısını gerçekleştirdi. Aydın'ın projeleri arasında partisinin yönettiği belediyenin toprak altında bıraktığı tarihi su kemeri de yer aldı.

Ergin Aydın 14 ilkede 61 projesini açıkladı. (Fotoğraf: Gazete Duvar)
Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Trabzon'da CHP ile büyük seçim yarışının yaşanacağı merkez Ortahisar ilçesinde AK Parti Adayı Ergin Aydın bugün tanıtım ve proje lansman toplantısını gerçekleştirdi.

Ortahisar ilçesine bağlı Yalıncak Mahallesi'nde bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına TBMM Bayındırlık ve Ulaştırma Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Pati İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP İl Başkanı Ömer Ayar, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, ilçe başkanları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi katıldı.

Aydın'ın tanıtım toplantısına AK Partili il ve ilçe başkanları dışında eski dönem milletvekilleri de katıldı.


MUMCU: PARTİSİNİ GİZLEYİP YARIŞA DAHİL OLMAK İSTEYENLER VAR

Salonun dolu olduğu programda önce il başkanları söz aldı. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, kentte hizmetin devamı için büyük destek beklediklerini söyledi.

"Şehirler insanı imar eder, insan da şehirleri imar eder" diyen Mumcu, "Trabzon’da da bu hizmet yarışının akamete uğramamasını istiyoruz. Bazı muhalif arkadaşlarımız var. Sanki kerameti kendinden menfur. Partisini gizleyip, yarışa dahil olmak isteyenler var. Sizlerden 31 Mart’ta büyük destek bekliyoruz” dedi.

AYAR: ORTAHİSAR'DA KAZA OLMAMASI LAZIM

Mumcu'nun ardından bir diğer Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin İl Başkanı Ömer Ayar sahneye geldi. Konuşmasında kente dair bir söylemde bulunmayan Ayar, 'Türkiye'nin en büyük sorununun beka sorunu olduğunu' dile getirdi.

Ayar, "Hiçbir ayrımı olmadan 19’da 19 yapmalıyız. Ortahisar ilçemiz çok önemli. Asla, herhangi bir kaza olmaması lazım. Bazı algılar oluşturuluyor. Lütfen ısrar ediyorum, asla bu algılara ihtimal vermeyin, böyle bir şey yok. Cumhur İttifakı olarak Ortahisar’da da cumhurun damgasını Trabzon’a vuracağız” sözlerini kullandı.

Ayar'ın 'algılar oluşturuluyor' sözlerinin, Ortahisar'da CHP Adayı Ahmet Kaya'nın önde olduğu söylemlerine karşılık olduğu değerlendirildi.

AYDIN: SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ GENİŞLETECEĞİZ

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Aydın, konuşmasında ilçeyi insan merkezli, çevre dostu, eğitim, sağlık, kültür, tarım, turizm, ticaret ve bilim kenti yapacağını söyledi.

Ortahisar'da yeni bir dönem başlayacağını kaydeden Aydın, "Afetlere dayanıklı, sağlam yerleşim yerleri kurarak, yeni nesil dijital teknolojilere uygun alt yapılar tesis edeceğiz. Çocuklar, yaşlılar, özel bireyler, gençler ve kadınlar başta olmak üzere; toplumun bütün kesimlerine yönelik sosyal belediyecilik hizmetlerini genişleteceğiz" dedi.

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın

'5 YILI DEĞİL YÜZYILLAR SONRASINI PLANLAYACAĞIZ'

Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Maddi ve manevi desteklerle toplumumuzun temeli olan aile yapımızı koruyarak, çevreye ve tabiata duyarlı sürdürülebilir yönetim uygulamalarını yaygınlaştıracağız. Ortak akılla hayata geçireceğimiz projelerle Ortahisar’ımızın sadece 5 yılını değil yüz yıllar sonrasını planlayacağız.

Bu şehri birlikte yönetip tüm Türkiye’de farkındalık oluşturmak adına, bundan önce nasıl çalışmışsak 31 Mart akşamından sonra da aynı inanç ve heyecanla görev başında olacağız."

14 İLKEDE 61 PROJE AÇIKLADI

Aydın, konuşmasının ardından projelerini anlattı. 14 ilkede 61 proje olarak açıklanan projeler arasında en dikkat çekenler Martı Kültür ve Sanat Merkezi ve Taksim Kentsel Dönüşüm ve Mahalle Kreş ve Yuvalar Projeleri oldu. Bu projelerin detaylarını Aydın, şu şekilde açıkladı:

"Martı Kültür ve Sanat Merkezi: Metrekaresine en fazla sanatçının düştüğü ve Türkiye’nin kültürel hafızasını taşıyan insanların yaşadığı ve doğduğu bu kente büyükşehir belediyemizle bir kültür ve sanat merkezi kazandırmaya çalışacağız.

Taksim Kentsel Dönüşüm Projesi: Trabzon merkezi ulaşım akslarının odağında bulunan ve yapısal anlamda eskiyen yaklaşık 6 dönüm alanın dönüştürülmesi. Kent meydanı, ticari alanlar, otopark alanları, dolmuş-durak alanları, Meydan-Boztepe/Çukurçayır teleferik hattı gibi alanları bünyesinde bulunduran ve çevre ulaşım akslarını da düzenleyen bir projedir.

Mahalle Kreş ve Yuvalar: Gelişen dünya da çalışan annelerimizin yaşam konforunu artırmak güvenle evlatlarını bırakabilecekleri ve onların eğitimlerini tamamlayabilecekleri kreş ve yuvalarımızı mahallelerimize kazandıracağız."

PROJELERİNDE AÇIKLADIĞI SU KEMERİNİ AYNI BELEDİYE TOPRAĞA GÖMMÜŞTÜ

Aydın'ın açıkladığı projelerden Tabakhane Vadisi Tarihi Su Kemerleri ve Çevre Düzenlemesi de ayrıca dikkat çekti. Aydın'ın "Tabakhane Vadisi'nde yaklaşık 9 dönüm bir alan içerisinde tarihi su kemerinin de bulunduğu alan projelendirilerek Trabzon’a yeni bir park rekreasyon alanı kazandırılacaktır" sözleriyle açıkladığı projede yer alan bin 500 yıllık İnce Su Kemeri Köprüsü, yine AK Partili Ortahisar Belediyesi'nin yaptığı otopark projesiyle büyük oranda toprağın altında bırakılmıştı.