Ayder’e kardan adam yapmaya gidiyoruz

Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak ve eşsiz manzara eşliğinde karın tadını çıkarmak isteyenlerin gözde adreslerinden Ayder Yaylası, kar festivaline hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Rize-Artvin Havalimanı’ndan elli dakikada ulaşılabilen ve bu özelliğiyle Karadeniz’in turizm merkezlerinin başında gelen Ayder Yaylası’na ilgi her geçen yıl daha da büyüyor. Ayder Yaylası, bugünlerde farklı bir heyecan yaşıyor. Oldukça renkli sahnelerin yaşandığı 16. Ayder Kar Festivali, bu yıl 27-28 Ocak 2024 tarihlerinde düzenlenecek.

Helikopterli kayak sporunun ve tur kayağının da yapıldığı, kar kalitesiyle yazın olduğu kadar kışın da ziyaretçi sayısını artıran Kaçkar Dağları, bu kez sizi festivale davet ediyor. Birbirinden özel sürprizlerle dolu etkinliğe yurt içi ve yurt dışından binlerce ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Ayder Festivali (Fotoğraf Fikret Delal AA)

Festival dolayısıyla yayladaki tesislerde yoğun rezervasyon talebi yaşanırken çeşitli tur şirketleriyle bu aktiviteye katılmak ve çevredeki diğer güzellikleri gezmek mümkün.

Ayder Festivali (Fotoğraf Fikret Delal AA)

2007 yılından beri düzenlenen Ayder Kar Festivali’nde; Onay Şahin, Volkan Arslan, Özlem Devran, Fatih Reyhan, Mustafa Günay Feran ve Gökhan Tutum’un da aralarında bulunduğu Karadeniz’in ünlü sanatçıları konserlere veriyor, birçok yarışma düzenleniyor. Festival boyunca Ayder’in muhteşem karında şambrellerle kaymanın keyfini çıkarabileceğiniz, ailenizle yapacağınız kardan adamlarla yarışmalara katılabilirsiniz. Kardan adam yapma yeteneğinize güveniyorsanız bu festival tam size göre!

Ayder Festivali yarışmaları (Fotoğraf Fikret Delal AA)