Kılıçdaroğlu'nun esnaf ziyareti mitinge dönüştü

Edirne’de bulunan Kılıçdaroğlu, sabah ayçiçeği tarlasında incelemede bulundu, akşam esnafı ziyaret etmek isteyen Kılıçdaroğlu, halkın ilgisinden programını tamamlayamadı, burada bir konuşma yaptı.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Grup toplantısı için Edirne'de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah Büyükdöllük köyündeki ayçiçeği tarlasına giderek üreticilerin sorunlarını dinledi. Çiftçi, Kılıçdaroğlu’na “Köyümüzde hayvan sayısı çok azaldı, sorunlar çok büyük, lütfen kurtarın bizi” dedi.

Akşam programında esnaf ziyareti olan Kılıçdaroğlu'nu Saraçlar Caddesi'nde halk karşıladı. Kılıçdaroğlu, burada bir banka çıkıp kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra Edirne'den ayrılmak üzere alandan hareket etti. 

‘TOPRAKSIZ KÖYLÜLER OLUŞMAYA BAŞLADI’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Edirne’de ayçiçeği üreticilerinin sorunlarını yerinde dinlemek için bir ayçiçeği tarlasını ziyaret etti. Burada bir çiftçi ile konuşan Kılıçdaroğlu, ayçiçeği fiyatının en az 16 lira olması gerektiğini  vurgulayarak “Biz de sizin hakkınızı almanız için çalışacağız" dedi.

Çiftçi de Kılıçdaroğlu’na yaşadıkları sorunları anlattı. Çiftçi “Son 20 yılda çok kötü duruma geldik. Topraksız köylüler oluşmaya başladı. Arkadan gelip çiftçilik yapacak nesil sayısı çok az. Durum çok kötü. Sizden ricamız, bu durumlardan kurtarın bizi. Siz düzeltebilirsiniz” dedi. Kılıçdaroğlu da çiftçiye “Beraber düzelteceğiz” şeklinde yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, tarla ziyareti sonrası köy halkının hazırladığı ikramları kabul etti. Ardından beraberindeki milletvekilleri ile Atatürk Kültür Merkezi’ndeki grup toplantısına geçti.

Daha sonra akşam saatlerinde esnaf ziyareti için Saraçlar Caddesi'ne gelen Kılıçdaroğlu, burada bir bankın üzerine çıkarak kısa bir konuşma yaptı. "Millet İttifakı olarak biz sizin için çalışıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "7'den 70'e hiçbir ayrım yapmadan doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi, esnafı, zengini, işçisi, emeklisi, memuru... Kim olursa olsun, herkesin kazandığı, her evde huzurun olduğu bir Türkiye inşa edeceğiz."