Ayasofya'da çıplak fotoğraf çektiren mankene dava açıldı

Ayasofya ve Kapadokya'da 2018'de çektirdiği çıplak fotoğraflar yüzünden gözaltına alınıp bırakılan Belçikalı manken Marisa Papen hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ayasofya'da 2018'de çıplak fotoğraf çektiren, Kapadokya'da ise Türk Bayrağı üzerine yatarak çıplak poz veren Belçikalı manken Marisa Papen hakkında "Devletin egemenlik alametlerini aşağılama", "hayasızca harekette bulunma" ve "müstehcenlik" suçlarından 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Papen hakkında "Devletin egemenlik alametlerini aşağılama", "Hayasızca hareketler" ve "Müstehcenlik" suçlarından 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Hazırlanan iddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.  Başsavcılıkça yürütülen soruşturma kapsamında, Türkiye'den ayrıldığı için ifadesi alınamayan Papen hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Papen  kendisinin ve fotoğrafçısı Jesse Walker'ın 'bu tür heyecanları sevdiğini' vurgulayarak "Tehlikeyi seviyoruz" demişti. Papen, Ayasofya'daki çekimle ilgili olarak ise güvenlik kamerasını izleyen bir görevlinin kendilerini yakaladığını anlatırken "Orada her santimetre izleniyor. Rehberli tura katıldık ve gruptaki herkes rehberi dinlerken yapının girişinde çıplak poz verdim" diye konuşmuştu. (AA-HABER MERKEZİ)