Ayasofya'da binlerce kişilik bayram namazı: Erbaş minbere kılıçla çıktı

Ayasofya'da 87 yıl sonra ilk bayram namazı kılındı. Binlerce kişinin katıldığı namazda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş minbere yine kılıçla çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz yılın temmuz ayında müze statüsünden çıkartılarak tekrar cami olan Ayasofya'da ilk bayram namazı kılındı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da bulunduğu bayram namazına binlerce kişi katıldı. Caminin içerisinde yer kalmayınca birçok kişi namazını cami avlusunda ve meydanda kıldı.

Bayram namazını kıldıran Erbaş, minbere kılıçla çıktı. Bayram hutbesinde İsrail'in Filistin'e saldırısına değinen Erbaş, "Ramazan günlerinde bile saldırgan tavrından vazgeçmeyen İsrail'in, mukaddes belde Kudüs'ü ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı işgal girişimi tüm müminleri büyük bir hüzne ve acıya gark etmektedir. Filistin ve Mescid-i Aksa tamamen özgür oluncaya kadar her bayram hüzünle geçecektir" ifadelerini kullandı.

1934 yılında müzeye dönüştürülen Ayasofya'da 86 yıl sonra ilk defa 24 Temmuz 2020 günü cuma namazı kılınmıştı. İlk cuma namazına 350 bin kişinin katıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık burası aslına döndü, camiydi tekrar cami oldu. Şimdi ilanihaye inşallah cami olarak tüm inananlara hizmete devam eder" demişti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 24 Temmuz'da kılınan cuma namazında da minbere kılıçla çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)