Avusturya'nın ikinci en büyük kentinde belediye seçimlerini komünistler kazandı

Avusturya'nın Graz kentinde yerel seçimler düzenlendi. Açıklanan sonuçlara göre Avusturya Komünist Partisi (KPÖ) yüzde 29'a yakın oy oranı ile seçimlerin galibi oldu.

(Fotoğraf: KJÖ Steiermark)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya Komünist Partisi (KPÖ) ülkenin en büyük ikinci kenti Graz'da seçim zaferi kazandı. Belediye seçimlerinin galibi yüzde 29.1 ile komünistler oldu. 

18 YILLIK DÖNEM KAPANIYOR

Avusturya'nın güneyindeki Graz kentinde yerel seçimler düzenlendi. Belediye koltuğunda bulunan muhafazakar Halk Partisi'nin oyu yüzde 25.8'de kalırken KPÖ, oylarını yüzde 9'a yakın bir oranda arttırarak seçimleri kazandı. Halk Partisi'nin kenti 18 yıldır yöneten Belediye Başkanı Siegfried Nagl, makamından ayrılacağını duyurdu. 

'YILLARDIR MUHTAÇLARIN YANINDAYDIK'

Komünistlerin adayı Elke Kahr'ın belediye başkanı olması bekleniyor. 1961 yılında doğan Kahr, 1983'ten beri KPÖ üyesi. Daha önce belediye başkan yardımcılığı görevini de üstlenen Kahr, bu sene partisini kentte zafere taşıdı. Anketler tarafından öngörülmeyen zafer 'sürpriz' olarak değerlendirilirken Kahr, etkileyici bir sonuç elde ettiklerini dile getirdi.

Müstakbel komünist Belediye Başkanı, galibiyetlerini "Bazıları sandık kurulmadan haftalar önceden sözler veriyor. Biz yıllardır, her gün insanların yanında, özellikle de en muhtaçların yanında olduk" ifadeleri ile açıkladı. Partinin gençlik örgütü KJÖ ise Twitter'dan yaptığı açıklamada galibiyeti 'Gra komünist ellerde' sözleriyle duyurdu. (DIŞ HABERLER)