Avusturya: Sputnik V aşısı EMA onayı almadan kullanılmayacak

Avusturya hükümeti, Rusya ile Sputnik V aşısı için yaptıkları görüşmelerin tamamlandığını ama aşının Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) onay almadan kullanılmayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne karşı aşılama programının yavaş ilerlemesi nedeniyle eleştirilen ve Rusya'dan Spunik V aşısı almayı planlayan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) onayını beklediklerini açıkladı. Kurz, Sputnik V aşısı için yapılan görüşmelerin tamamlandığını ama belirleyici faktörün EMA onayı olacağını söyledi.

Slovak mevkidaşı Eduard Heger ile ortak basın toplantısında konuşan Kurz, "Kontrat müzakereleri tamamlandı, dolayısıyla burada büyük sorunlar yok. Asıl belirleyici faktör, EMA'nın burada onay için ne kadar süreye ihtiyaç duyduğu" dedi.

Kurz'un ofisinden daha sonra yapılan açıklamada da, "EMA onayı bu aşının alınmasının ön koşulu. Kontrat da buna dayalı olacak" denildi.

EMA, geçtiğimiz ay Sputnik V aşısının ön değerlendirme sürecini başlatmıştı. Kurumun onay sürecinin mayıs ya da haziranda tamamlanması bekleniyor.

Aşı programındaki yavaşlık nedeniyle eleştirilen Kurz, 31 Mart günü yaptığı açıklamada Avusturya'nın muhtemelen bir milyon doz Sputnik V aşısı sipariş edeceğini söylemişti. AB içinde Macaristan ve Slovakya Sputnik V aşısı almış, aşı sadece Macaristan'da kullanıma sunulmuştu. (DIŞ HABERLER)