Avusturya: Rusya'ya doğal gaz ambargosunu reddediyoruz

Avusturya Ekonomi Bakanı, Rusya'ya yönelik yaptırımlarda olası bir doğal gaz ambargosu kararı alınması durumunda bunu reddeceklerini açıkladı, konunun kendileri için "kırmızı çizgi" olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya Ekonomi Bakanı Margarete Schramböck, Rusya’ya yönelik olası bir doğal gaz ambargosuna karşı olduklarını belirterek, bunun kendileri için "kırmızı çizgi" olduğunu söyledi.

Schramböck, Alman basınına yaptığı açıklamada, hem Avusturya’nın hem de Almanya’nın bu yönde bir yaptırımı kaldıramayacağını savundu. Her iki ülkenin olası bir doğal gaz ambargosuna karşı olduğunu, bunun faydadan ziyade daha fazla zarara yol açacağını belirten Schramböck, "Avusturya için doğal gaz ambargosu net bir kırmızı çizgidir, bunu reddediyoruz" dedi.

'ALTERNATİFLER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ'

Schramböck, vatandaşların ödediği vergilerle yalnızca Avusturya’nın doğal gaz ihtiyacının karşılanabileceğini ve bu doğrultuda doğal gazın depolanacağını kaydederek, "Ancak biz Avusturya vergileriyle Almanya, Fransa ve Hollanda için doğal gaz satın alamayız" dedi.

Ülkenin doğal gaz depolarının doluluk oranının şu an için yüzde 18 seviyelerinde olduğunu aktaran Schramböck, bu oranı yüzde 80'e çıkarmayı hedeflediklerini, Rusya’ya alternatif oluşturacak seçenekler üzerinde de çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

RUBLEYLE ÖDEME YAPILMAYACAK

Doğal gaz ihtiyacının yüzde 80’ini Rusya’dan karşılayan Avusturya’nın Rus enerji şirketi Gazprom’un şartlarını kabul ettiği ve ruble ödeme yapacağı iddiaları geçen hafta uluslararası basında yer bulmuştu. Ancak hem Başbakan Karl Nehammer hem de Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg bu iddiaları yalanlamıştı. (AA)

 

Etiketler avusturya rusya