Avusturya Başbakanı Nehammer yeniden parti lideri seçildi

Avusturya Halk Partisi (ÖVP) eski Genel Başkanı Sebastian Kurz’un geçen yıl siyaseti bırakması sonrası başbakanlık görevine getirilen Karl Nehammer yapılan oylamada yeniden parti başkanı seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, 40’ıncı Olağanüstü Kongre'de oy birliği ile yeniden parti başkanı olarak seçildi.

Nehammer, Avusturya Halk Partisi (ÖVP) eski Genel Başkanı Sebastian Kurz’un yolsuzluk soruşturması nedeniyle Aralık 2021’de siyaseti bırakmasının ardından ÖVP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevine getirilmişti.

Partisinin olağanüstü kongresi sonrası Twitter hesabından "Yüzde yüz teşekkür" notu paylaşan Nehammer, yeniden ÖVP başkanı seçilmesiyle ilgili konuştu. "Haksızlıklar karşısında geçmişte olduğu gibi söz söyleme hakkını sürdüreceği" mesajı veren Nehammer, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili ise "tarafsız "konumunu sürdüreceğini söyledi. 

Ukrayna'nın Kiev'e bağlı Buça bölgesine ziyareti ve Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le geçtiğimiz aylarda yaptığı görüşmelere değinen Nehammer, "Ateşkes ya da barışın tesisi için mümkün olan her şeyin yapılacağını, trajedi karşısında hiçbir şey yapmadan olan biteni seyretmeyeceği" mesajı verdi. 

'TÜRKİYE'YLE İLİŞKİLERİ İYİLEŞTİRECEĞİZ'

Nehammer konuşmasında Türkiye'yle birlikte Ukrayna'dan tahliyelerle ilgili girişimlerle ilgili de açıklama yaparak "Türkiye ile ilişkileri daha iyi bir seviyeye taşıyacağız. Bu bizim için pek çok açıdan çok önemli" dedi. Nehammer'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la haziranda İspanya'da gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi kapsamında bir araya geleceği duyurulmuştu. (DIŞ HABERLER)