Avustralya'nın Melbourne kentinde 5.9 büyüklüğünde deprem

Avustralya'nın ikinci büyük kenti Melbourne'de 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem 800 kilometre uzaktan hissedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'nın ikinci büyük kenti Melbourne 5.9 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Depremde can kaybı yaşanmazken, çok sayıda yapıda hasar meydana geldi.

Depremin merkez üssünün, Melbourne'ün 200 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Mansfield kasabası olduğu belirtildi. Yeryüzünün 10 kilometre derinliğinde yaşanan depremin, 800 kilometre batıdaki Adelaide kentinde bile hissedildiği aktarılıyor.

Sarsıntının ardından Melbourne'ün ana caddelerinden biri binalardan düşen parçalar nedeniyle kapanırken, kentin kuzeyinde elektrik kesildi. 

Başbakan Scott Morrison depremin ardından yaptığı açıklamada, "Ciddi bir yaralanma raporu gelmedi ve bu iyi haber, iyi haberlerin devamını umuyoruz" dedi. Bu büyüklükteki depremlerin ülkede nadiren görüldüğünü söyleyen Morrison, halkın endişesini anladığını söyledi.

Avustralya'nın 25 milyonluk nüfusunun yarıdan fazlası, ülkenin güneydoğusunda, depremin hissedildiği iki kent olan Adelaide ile Melbourne'ün arasında yaşıyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Avustralya deprem