Avustralyalı senatörün 'Gazze' anmasına engel: 'Katledilen Filistinlileri unutturmalarına izin vermeyeceğiz'

Yeşiller Partisi Başkan Yardımcısı Faruqi, Gazze anmasının İşçi Partisi senatörlerince engellendiğini söyledi. Faruqi, "Bu iğrenç şiddete son verilmelidir" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'da Yeşiller Partisi Başkan Yardımcısı Senatör Mehreen Faruqi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlileri Senato'da anma girişiminin, iktidardaki İşçi Partisi senatörlerince engellendiğini bildirdi. Faruqi, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, Gazze'de öldürülen Filistinlilerin isimlerini Avustralya Senatosu'nda okuma girişiminde bulunduğunu belirtti.

AA'nın aktardığına göre, bu girişimin iktidardaki İşçi Partisi senatörlerince engellendiğini dile getiren Faruqi, şu ifadeleri kullandı:

"Bu isimler, hayatları, hayalleri ve umutları acımasız bir işgalci güç tarafından söndürülen insanlar ve İşçi Partisi bu isimleri Senato kayıtlarına geçirmeme bile izin vermiyor. Katledilen Filistinlileri unutturmalarına izin vermeyeceğiz."

Faruqi, ateşkes çağrısı da yaparak, "Bu insanların her biri için adalet sağlanmalıdır. Bu iğrenç şiddete son verilmelidir" dedi. 

FİDAN İLE WONG GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong ile Gazze’deki son duruma ilişkin telefonda görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, Avustralyalı mevkidaşı Wong ile telefon görüşmesi yaptı. İki bakan görüşmede, Filistinli sivillere yönelik saldırıların arttığı ve gerilimin giderek tırmandığı Gazze’deki son duruma ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Çatışmaların bölgeye yayılması riskine de değinen Fidan, İsrail’in Gazze’yi topyekun hedef almasının, hastane ve okulları bombalamasının uluslararası hukukun alenen ihlali anlamına geldiğine dikkati çekti. Bakan Fidan, Wong'a Gazze’deki insanlık dramının son bulması için uluslararası toplumun İsrail’e doğru mesajları iletmesinin önemini de hatırlattı. (DIŞ HABERLER)