Avustralyalı liderler, tacize uğrayan kamu çalışanlarından özür diledi

Avustralya parlamentosunda düzenlenen oturumda, başta Başbakan Scott Morrison olmak üzere siyasi liderler, parlamentoda cinsel saldırıya ve zorbalığa uğrayan kadınlardan özür diledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya Başbakanı Scott Morrison, 2019'da parlamento binasında bir meslektaşı tarafından cinsel saldırıya uğradığını açıklayan Brittany Higgins'den resmen özür diledi. Morrison parlamentoda yaptığı konuşmada, Higgins'in yanı sıra benzer saldırılara uğrayan ve zorbalığa maruz kalan kadınlardan da özür dilediğini söyledi.

Avustralya Başbakanı, "Özür dilerim, özür dileriz. Burada meydana gelen korkunç şeyler için Higgins'den özür dilerim. Burası güvenli bir yer olması gerekirken bir kabusa dönüştü" ifadelerini kullandı. Morrison, "Ancak bundan daha fazlası, Higgins'den önce aynı şeylere katlananlar için de üzgünüm"  dedi.

Geçmişte iki bakan için çalışan Brittany Higgins, 2019 yılında bir bakanın parlamento binasındaki ofisinde gece çalışırken bir meslektaşının tecavüze uğradığını, bu durumu Savunma Bakanı Linda Reynolds'a bildirdiğinde ise çok az destek gördüğünü ve işten ayrılması için kendisine baskı yapıldığını açıklamıştı. Higgins'in açıklamalarının ardından parlamentodaki 'erkekler kulübü kültürü' hakkında inceleme başlatılmış, Avustralya parlamentosunda çalışan her üç kişiden birinin cinsel tacize maruz kaldığı tespit edilmişti. 

Bu süreçte on binlerce kişi dayanışma için sokağa dökülürken, Morrison'un özrü de söz konusu soruşturmanın ele alındığı parlamento oturumunda geldi. Higgins de oturuma katılarak Morrison'un yanı sıra diğer liderlerin yaptığı konuşmaları dinledi. (DIŞ HABERLER)