Avustralya'da yangın söndürme uçağı düştü: 3 ölü

Avustralya'nın Queensland eyaletinde devam eden orman yangınlarına müdahale etmek için havalanan bir yangın söndürme uçağı düştü. Uçaktaki üç kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'nın Queensland eyaletinin kuzeybatısında bulunan Cloncurry kasabası yakınlarında yangın söndürme uçağının düşmesi sonucu üç kişi yaşamını yitirdi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Queensland Eyaleti İtfaiye ve Acil Durum Hizmetleri'nden (QFES) yapılan açıklamada, düşen uçağın devam eden orman yangınlarında kullanılmak üzere Queensland eyaletine gitmekte olduğu belirtildi. Queensland eyalet polisi, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, eyaletin kuzeybatısındaki Cloncurry yakınlarına düşen yangın söndürme uçağındaki üç kişinin öldüğünü bildirdi.

ORMAN YANGINLARI DEVAM EDİYOR

Queensland Başbakanı Annastacia Palaszczuki, eyalette devam eden yangınlara ilişkin açıklamasında, eyalette çıkan 83 yangının çoğunun kontrol altına alındığını fakat yangının devam ettiği bazı bölgelerdeki riskin sürdüğünü belirtmişti.

Eyaletin itfaiye yetkilileri ise Kinkuna, Goodwood, Colosseum, Carnarvon Gorge, Buckland, Consuelo, Rewan ve civarındaki bölgelerde yaşayanlara tahliye için hazırlanmaları yönünde çağrıda bulunmuştu. Yaklaşık 24 bin hektarlık alanın kül olduğunu belirten yetkililer, daha önce tahliye edilmiş bölgelere de geri dönülmemesi gerektiği uyarısını yapmıştı.

İtfaiye yetkilileri, 26 Ekim'de Queensland ve Yeni Güney Galler (NSW) eyaletlerinde çıkan orman yangınlarında iki kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti. (DIŞ HABERLER)