Avustralya'da test krizi: Yüzlerce pozitif kişiye negatif sonuç verildi

Avustralya'nın Sydney kentindeki bir laboratuvarın Covid pozitif 400 kişiye negatif sonuç verdiği, 995 kişinin test sonuçlarını da henüz netleştirmeden yine negatif olarak bildirdiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'da Omicron varyantı kaynaklı ilk ölüm kayıtlara geçerken, bir yandan da bir laboratuvarın yüzlerce kişiye yanlış test sonucu vermesi nedeniyle alarm yaşanıyor. Sydney kentindeki St. Vincent patoloji laboratuvarı özür dilerken, bu kişilerle tek tek temas kurulduğunu açıkladı.

Laboratuvardan dün yapılan açıklamada, 400 kişiye pozitif olmalarına rağmen negatif sonuç bildirimi yapıldığı belirtilmişti. Bugün de, 995 kişiye test sonuçları henüz netleşmeden negatif olduklarının bildirildiğinin itirafı geldi.

Laboratuvar, hatanın fark edilmesi sonrası ilk 400 kişiye esasında pozitif olduklarının haber verildiğini duyurdu. Bu hatanın nasıl yapıldığına dair araştırmada ise 23-24 Aralık tarihlerinde test yaptıran 995 kişiye de henüz sonuçlar çıkmadan SMS mesajı atılarak negatif olduklarının bildirildiği ortaya çıktı. Laboratuvar, doğru sonuçların bu akşama kadar gönderileceğini belirterek, "Bu hata nedeniyle bir kez daha samimiyetle özür diliyoruz" açıklaması yaptı. Skandalın insan hatasından kaynaklandığı belirtildi.

Söz konusu hata, Avustralya'nın yeniden açılma stratejisini değiştirmek zorunda kaldığı ve Omicron kaynaklı ilk ölüme sahne olduğu bir dönemde geliyor. Ülkede Omicron'dan ölen ilk kişinin, virüsü bir bakım evinde kapan, altta yatan başka hastalıkları da bulunan 80'li yaşlarında bir erkek olduğu açıklandı. (DIŞ HABERLER)