Avustralya'da siber saldırı: 330 bin müşterinin kişisel verileri çalındı

"Latitude Financial" isimli şirket, Avustralya Menkul Kıymetler Borsası aracılığıyla açıklama yaparak siber saldırı sonucu 330 bin müşterisinin kişisel verilerinin çalındığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'da "Latitude Financial" finansal hizmet şirketi, 330 bin müşterisinin kişisel verilerinin bilgisayar korsanlarının siber saldırısı sonucu çalındığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın (AA) aktardığına göre,  2022 yılında sağlık sigortası şirketi Medibank ve iletişim şirketi Optus’un hacklendiği Avustralya'da, Latitude Financial da uğradığı siber saldırıyla çok sayıda müşteri verisinin ele geçirildiği bilgisini paylaştı. Firma, 16 Mart'ta yaşanan siber saldırıyı Avustralya Menkul Kıymetler Borsası (ASX) aracılığıyla duyurdu.

İLETİŞİM MERKEZLERİ 'DAHA FAZLA GÜVENLİK RİSKİNE' KARŞI KULLANIM DIŞI

Yaklaşık 3 milyon müşterisinin olduğu belirtilen Latitude Financial, çalınan hassas bilgiler arasında 100 bin ehliyetin de olduğunu kaydetti. Müşterilerine siber saldırıyla ilgili e-posta gönderen şirket, sosyal medya hesaplarından da iletişim merkezlerinin daha fazla güvenlik riski oluşmaması adına şu anda kullanılmadığını belirtti.

Şirket, bilgisayar korsanlarının fidye isteyip istemediğine dair açıklama yapmadı.

AVUSTRALYA'DA SİBER SALDIRILAR VE SİBER GÜVENLİK PLANLARI

Medibank müşterilerinin verileri, 2022 yılında sigortacının çalınan verileri için Rusya bağlantılı bir kuruluşa fidye vermeyi reddetmesinin ardından 'dark web'de yayınlanmıştı. Hükümet daha önce şirketlerin fidye ödememe kararını desteklemişti. Aynı zamanda eski Başbakan Scott Morrison, 1,7 milyar dolarlık siber güvenlik planlarını duyurmuştu. Yenilenen stratejiyle İçişleri Bakanlığı bünyesinde ulusal siber ofisi kurulacağı belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)