Avustralya'da penguen 'sürprizi': Binlerce kilometre yüzmüş

Doğal habitatı Antarktika bölgesindeki adalar olan bir kral penguen, binlerce kilometrelik yolu aşarak Avustralya'nın güney kıyılarına geldi.

Fotoğraf: Reuters/ Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antarktika'da bir kral penguen, binlerce kilometrelik yolu yüzerek geçip Güney Avustralya sahillerine geldi. Normalde Antarktika altı bölgedeki adalarda yaşayan kral penguenin Coorong sahilinde 'yıllık tüy dökme' döneminde olduğu düşünülüyor.

The Guardian'ın aktardığına göre, yerel bir kuş izleme topluluğunun üyeleri, sahilde, normal habitatından binlerce kilometre ötede bir penguen gördüklerinde büyük şaşkınlık yaşadı. Penguenler, her yıl tüm tüylerini döker, ardından iki ila üç hafta arasında yeni tüyleri çıkar. Bu iki ya da üç hafta içinde ise tüyleri olmadığından kendilerini soğuk sulardan korumak için karaya çıkmaya çalışırlar ancak bu çoğunlukla 'evlerine yakın' bir yerde olur. Fakat bu kral penguen, bu süreci Antarktika'dan kilometrelerce ötede geçirecek.

'ÇOK BÜYÜK BİR SÜRPRİZ YAŞADIK'

Güney Asya Kıyı Kuşu Dostları grubunun lideri Jeff Campbell, pengueni gördüklerinde beraberindeki yedi kişiyle birlikte Coorong sahilinde kuşları gözlemliyordu. "Sudan kıyıya çıkan büyük bir penguen gördük" diyen Campbell, penguenin doğrudan kendilerine doğru geldiğini anlattı. Bu hayvanlara yaklaşmamak gerektiğini ama onun kendilerine yaklaştığını söyleyen Campbell, bunun 'çok büyük bir sürpriz' olduğunu belirtti.

Daha önce 2004 yılında Mount Gambier yakınlarındaki MacDonnell Limanı'nda da bir kral penguenin görüldüğü ifade edilirken, Avustralya'nın güney kıyılarına gelen yeni penguenin 'çok sağlıklı ve çok gürbüz' göründüğü bilgisi paylaşıldı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)