Avustralya'da otobüs kazası: 10 kişi hayatını kaybetti

Avustralya'nın Sydney kentine yakın bir noktada yaşanan trafik kazasında ilk belirlemelere göre en az 10 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı. Otobüste düğün davetlilerinin olduğu tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'da Sydney kentinin kuzeybatısında meydana gelen otobüs kazasında en az 10 kişi öldü. New South Wales polisinin açıklamasına göre, dün yerel saatle 11.30 sıralarında Greta kasabası yakınlarında meydana gelen kazada 25 kişi de yaralandı.

Reuters'ın haberine göre, eyalet polisi, kazaya ilişkin açıklamasında, kazaya karışan otobüste bulunan kişilerin bir düğün davetine katıldıklarının, ardından büyük olasılıkla kalacakları yere gitmek için birlikte yolculuk ettiklerinin anlaşıldığını kaydetti. Polis, ilk belirlemelere göre, kazaya yalnızca tek bir aracın karıştığı bilgisini verdi. 

SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI

Polisin kazada hayatını kaybeden yolcuların kimliğini belirleme çalışmaları devam ederken, aracın altında kalmış bazı kişilerin olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Eyalet polisinin açıklamasına göre, otobüsün 58 yaşındaki sürücüsü de kazayla ilgili olarak gözaltına alındı. Sürücü, alkol ve uyuşturucu testi için hastaneye sevk edildi. 

Bölgeden gelen bilgilere göre, kaza sırasında olay yerinde yoğun sis vardı. Fakat Avustralya'da yaklaşık son 30 yılda yaşanan en kötü trafik kazası olduğu ifade edilen kazanın kesin sebebi henüz belirlenemedi. Ülkedeki en ölümlü otobüs kazaları 1989 yılında iki ay arayla yaşanmış, iki kazada toplam 46 kişi yaşamını yitirmişti. (DIŞ HABERLER)