Avustralya'da marul kıtlığı: KFC ürünlerinde lahana kullanılacak

Avustralya'nın güneyindeki sel felaketi nedeniyle ülkede marul kıtlığı yaşandığı, KFC fast food zincirinin ise ülkedeki birçok restoranında marul yerine lahana kullanma kararı aldığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'nın Queensland ve Yeni Güney Galler (NSW) eyaletlerinde bu yılın ilk aylarındaki sel felaketi nedeniyle tedarik krizi yaşandığı ve ülkede marul kıtlığının patlak verdiği belirtiliyor.

The Guardian'ın haberine göre, Queensland'in Lockyer Vadisi'nde bazı marul çiftçileri sel nedeniyle üç kez mahsullerini kaybederken Melbourne'de iceberg (buzdağı) marulun 8,99 dolar satış fiyatının 12 dolara dek yükseldiği kaydedildi. Bazı fast food restoranların da yeni önlemleri hayata geçirdiği aktarıldı. 

ABD merkezli Kentucky Fried Chicken (KFC) restoran zinciri Avustralya'da Victoria, Avustralya Başkent Bölgesi (ACT) Queensland, Tazmanya ve NSW eyaletlerindeki mağazalarında marul ve lahana karışımı ürün kullanacağını duyurdu.

KFC'den ise “Biraz buzdağına çarptık ve Queensland ile NSW sellerinin etkileri nedeniyle marul tedarik zincirinde bazı aksaklıklar yaşıyoruz ve önümüzdeki günlerde de aksaklıkların devam etmesini bekliyoruz" açıklaması yapıldı. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler avustralya marul kfc