Avustralya'da gökyüzüne yansıyan ışık panik yarattı, kenevir tesisi açıklık getirdi

Avustralya'nın Victoria eyaletinde gökyüzünde beliren devasa kırmızı ışık bölge sakinleri arasında paniğe neden oldu. Gökyüzünde oluşan görüntünün tıbbi kenevir tesisinden kaynaklandığı anlaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'da Victoria eyaletine bağlı Mildura bölgesinde gökyüzünde beliren kırmızı ışık kasaba sakinleri arasında endişeye neden oldu. Bölgede tıbbi kenevir tesisinden yansıtılan ışıkların görüntüye neden olduğu açıklandı. 

The Guardian'ın haberine göre, bölge sakinleri sosyal medyada paylaştığı görüntülerde, daha önce hiç böyle bir görüntüye rastlamadıklarını ifade etti. Federal meclis üyesi Anne Webster, "Bu parıltıyı ilk kez görüyorum, oldukça garipti" açıklaması yaptı. Tammy Szumowski ise "Annemle telefondaydım ve babam dünyanın sonunun geldiğini söylüyordu. Çok tuhaftı” dedi.

Kasabada bulunan kenevir tesisi ise gökyüzünde oluşan görüntünün nedenlerine açıklık getirdi. Tıbbi ve araştırma amaçlı kenevir ekimi için lisans alan ilk Avustralya şirketi Cann Group'un iletişim müdürü Rhys Cohen, "Esrar bitkilerinin büyüyebilmesi için farklı ışık spektrumları kullanılır, kırmızı ışık da sıklıkla kullanılır" dedi, tesiste kullanılan karartma perdelerinin normalde ışığın dışarıya yansımasını engellediğini savundu. (DIŞ HABERLER)