Avustralya aşı karşıtı Djokovic'in vizesini iptal etti

Avustralya Açık için 'ayrıcalık' tanındığı iddiası nedeniyle ülkeyi karıştıran Djokovic'in vizesi iptal edildi. Havalimanında bekletilen aşı karşıtı tenisçi, sınır dışı edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Avustralya yetkilileri, dünya sıralamasında bir numarada bulunan tenisçi Novak Djokovic üzerinden başlayan 'aşı' ve 'ayrıcalık' tartışmasına nokta koydu. 

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Avustralya Açık turnuvasına katılmak için ülkeye gittikten sonra havalimanında bekletilen aşı karşıtı Djokovic'in vizesi de "başvurusundaki bir hata" nedeniyle iptal edildi.

'AYRICALIK' TANINMIŞTI

Djokovic'in aşısız olmasına rağmen ülkeye girebilmesi için bir istisna tanınmış fakat bunun tepki çekmesi üzerine Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Djokovic'in ülkeye girişinde özel bir muameleye tabi tutulmayacağını söylemişti.
Morrison, ünlü tenisçinin tıbbi gerekçelerle aşı olmadıysa bunu kanıtlaması gerekeceğini, aksi takdirde "ilk uçakla ülkesine gönderilebileceğini" belirtmişti.

Djokovic'in avukatları karara itiraz edeceklerini belirtti. Fakat itiraz sonuçlanmadan önce, Perşembe günü ünlü tenisçi sınır dışı edilecek.
Aşılanma durumuyla ilgili bugüne kadar bir bilgi paylaşmayan Djokovic, geçen Nisan'da "Şahsen ben aşıya karşıyım ve seyahat için birilerinin beni aşıya zorlamasını da istemem" demişti.
Djokovic'in Avustralya'ya uçmadan önce sosyal medya hesabında paylaştığı "Bir istisna sayesinde Avustralya'ya gidiyorum" mesajı, ülkede tepki çekmişti. (HABER MERKEZİ)