Avukatı açıkladı: Sedat Peker ve aile üyelerinin pasaportu yok

Avukatı Ersan Barkın Sedat Peker'le her gün görüştüğünü, BAE'nin dijital tecridinin çok sıkı olduğunu anlattı: "Kendisinin ve aile bireylerinin pasaportu yok. Dolayısıyla iltica etme şansı da yok."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suç örgütü davasında hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın Halk TV yayına katıldı, soruları yanıtladı. 

"Kendisi ile her gün görüşürüm. En son birkaç saat önce görüştüm" diyen Barkın, şu an Peker ve ailesinin pasaportu olmadığını anlattı: "Dijital tecrit altında olduğunu biliyorsunuz. Bu tecrit öyle bir boyuta geldi ki, kendisi veya kendisiyle bağlantılı olduğu varsayılan herhangi bir hesabın bugüne kadar yaptığı ifşalara benzer bir paylaşımda BAE'nin kendisine sunduğu güvencenin ortadan kalkacağına ilişkin bildirimde bulunuldu kendisine. 

'EVİNDEN ÇIKACAK DURUMDA DEĞİL'

Evinden çıkacak durumda olmadığını söyleyebilirim. Esas olarak güvenliğini BAE devletinin sağladığını söylemeliyim. 

Kendisinin ve aile bireylerinin pasaportu yok. Bakanlık iptal etti. Yurtdışında kaldıkları süre itibarıyla, fiziki olarak ellerinde olan pasaportların da süresi dolduğu için geçerliliği yok. Dolayısıyla herhangi bir ülkenin elçiliğine giderek iltica etmesi 'hülya' yani."

'DANIŞMANI, SÖZCÜSÜ YOK'

Barkın, "Seçimden 2 ay önce paylaşım yapacağını söyledi? Sizce ne yapacak?" sorusuna ise "Bana sorarsanız hem yurttaşlar ve basın mensupları ve siyasi partiler kendi sorumluluklarını yerine getirmeli. İçtenlikle yanıt veriyorum. Bilmiyorum. İmasından bile edinmiş değil. Kafkas geleneğinden bahseden bir kişinin yapacağının kestirilemeyeceğini biliyorum. Kendisi bakıyor ve tebessüm ediyor" yanıtı verdi.

Peker'in bir sözcüsü olmadığını söyleyen Barkın "Sedat Peker'in bir sözcüye ihtiyacı olabileceğini bir sözcü ile çalışabileceğini düşünmüyorum. Bir danışmanı bir basın danışmanı olmayacağı gibi... Sedat Peker danışmaz. Düşünür dinler. Ne karar verir bilmezsiniz siz. Uygulayınca görürsünüz" diye konuştu.

'AĞAR'A ÇETE LİDERİ DİYOR MUSUNUZ?' 

Sedat Peker'in suç örgütü lideri olmadığını savunan Avukat Barkın şöyle devam etti: "Adli sicil evrakında bir suç yok. Adli sicil arşivinde kaydı var." diye konuştu. Kelebek operasyonunda bir mahkumiyeti var tabii. Kişisel verilerin korunmasında bile uluslararası hukuk dijital veride unutulma hakkını tanıyor. Herhalde bir insanın on küsur yıl önce aldığı ve bana sorarsanız Ergenekon davalarının öncülüdür kelebek operasyonu, net bir FETÖ etkisi vardır. Oradan bir mahkumiyeti var ancak adli sicil kağıdında bugün bir mahkumiyeti yok. Adli sicil arşivinde bir mahkumiyeti var. Ama bu mahkumiyeti onu ömür boyu suç örgütü lideri olarak tanımlayabilir mi bilmiyorum.

Mehmet Ağar hakkında da aynı gerekçe ile verilmiş bir mahkumiyet var. Ben çok yakışıksız bulurum ama siz Mehmet Ağar ile ilgili bir cümle kurarken her zaman çete lideri falan diyor musunuz?" (HABER MERKEZİ)