Avukat Veysi Eski: İstanbul Barosu arkadaşımızı yüzüstü bıraktı

Avukat Veysi Eski, İstiklal Caddesi patlamasında hedef gösterilen avukat Jiyan Tosun için harekete geçtiklerini ancak İstanbul Barosu'nun bu konuya sessiz kaldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlamada Zafer Partili Ahmet Taşkaya, İstanbul Barosu'na bağlı avukat Jiyan Tosun'u hedef göstererek bombalı saldırıda isminin geçtiğini iddia etti. Taşkaya kısa bir süre sonra Tosun'u hedef gösterdiği paylaşımını silse de Tosun'la ilgili hedef göstermeler devam etti. Avukat meslektaşları ise Tosun'un patlama yaşandığı sırada kendisinin Küçükçekmece'deki karakolda müvekkillerine hukuki destek verdiğini söyledi.

'BARO, AVUKATI YÜZÜSTÜ BIRAKTI...'

Avukat Veysi Eski ise Tosun'la ilgili hedef göstermeler arttığı için Adalet Bakanlığı ve İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç ile baro başkan yardımcısı Ali Gürbüz'ü aradığını ancak geri dönüş alamadığını belirtti.

Avukat Eski şunları söyledi: "Meslektaşımız Jiyan hedef gösterildikten sonra can güvenliğinden endişe ettik. Kendisi patlamanın yaşandığı sırada karakolda müvekkilleriyle birlikteydi. Jiyan haberi öğrendikten sonra baro başkanı Filiz Saraç'ı aradı ancak baro başkanı konuyla ilgilenmedi. Daha sonra ben arayınca telefonlara yanıt vermedi. Bu kez de kendilerine mesaj atarak durumla ilgilenmelerini talep ettim. Ancak mesajı görmesine rağmen geri dönüş yapmadı. Bu kez de baro başkan yardımcısı Ali Gürbüz'ü aradım. Maalesef Gürbüz'den de yanıt alamadık. Ortada hedef gösterilen bir avukat var. Kendisinin hiçbir şekilde konuyla ilgisi bulunmadığı tüm kamuoyunca biliniyor. İstanbul Barosu ise avukat meslektaşı yüzüstü bırakıyor."