Avukat Topalkara: Doğukan Çep’in siyasi ve polis bağlantıları vardı

Sinan Ateş'e düzenlenen silahlı saldırı sonrasında gözaltına alınan Doğukan Çep'in dört yıldır firari olduğu ortaya çıktı. Avukat Topalkara, "Doğukan Çep’in siyasi ve polis bağlantıları vardı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in 30 Aralık'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturmada beş kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında Hasan Ferit Gedik cinayetinde 35 yıl hapis cezası alan ve yıllardır firari yaşayan Doğukan Cep'in de olduğu ortaya çıktı. Ateş cinayeti sonrasında eski Ülkü Ocakları Maltepe Şube yöneticisi ve MHP İstanbul İl yönetiminde gözüken Ufuk Köktürk de gözaltına alındı. Köktürk’ün evinde 1 adet tabanca ve bu silaha ait 2 adet şarjör ve 23 adet fişek bulundu.

SİLAHLI SALDIRI, YARALAMA, TEHDİT...

Doğukan Çep’in ismi Maltepe Gülsuyu'nda uyuşturucuya karşı yapılan bir yürüyüşe ateş açılması üzerine ölen Hasan Ferit Gedik’in davasında geçiyordu. Çep, ateş açan kişiler arasında olmakla suçlanıyordu. 2013 yılında meydana gelen olayda Hasan Ferit Gedik hayatını kaybetmiş üç kişi ise ağır yaralanmıştı. Bu olayla ilgili olarak İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada on sanık beraat etmiş olaya karışan Şahin Eren, Hakan Taşhan ve Doğukan Çep kasten öldürme suçundan 25’er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Fakat bu sanıkların karıştığı başka olaylar da vardı. Bu yüzden mahkeme Şahin Eren’i 48 yıl, Hakan Taşhan’a 34 yıl, Doğukan Çep’e ise 35 yıl 4 ay hapis cezası vermişti. Firari sanık Çep hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Doğukan Çep yaklaşık beş yıldır firariydi ve bugüne kadar yakalanmamıştı. Çep, Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayından sonra gözaltına alındı.

Hasan Ferit Gedik iddianamesinde bu kişilerin Mesut Turhan isimli kişinin etrafında toplandığı Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde birçok suça bulaştıkları tespit edilmişti. Sinan Ateş’in öldürülmesine karışan Doğukan Çep'in yakalandıktan sonra üzerinde bulunan 9 mm çapındaki ruhsatsız tabancanın kullanıldığı olaylar yapılan kriminal inceleme sonrasında ortaya çıkmıştı.

SADECE BİR AYDA AYNI MAHALLEDE ONLARCA SALDIRI

Yapılan incelemede Doğukan Çep’in karıştığı silahlı eylemler şu şekilde sıralanmıştı: 3 Eylül 2013 tarihinde Gülensu mahallesinde Bektaş Aslan'ın silahla yaralanması, yine 4 Eylül’de Maltepe Güzelsu Mahallesi'nde Titiz Halı Yıkama adlı işyerinin kurşunlanması, 14 Eylül’e İzzet Kurubal'ın silahla yaralanması, 12 Eylül’de Maltepe Esenkent Mahallesi'nde Mehmet Zeki Diken'in yaralanması 29 Eylül’de Mesut Aktürk'ün yaralanması. İddianamede yer alan olaylara bakıldığında; Doğukan Çep ve arkadaşlarının özellikle 2013 Eylül ayında bu mahallerde çok sayıda saldırı düzenledikleri görülüyor.

Dava dosyasında Doğukan Çep'in lakabının “Dodo” olduğu belirtilmişti. Doğukan Çep, 4 Eylül 2013'te bir iş yerine silahlı saldırı düzenlemişti. İş yeri sahibi, emniyette verdiği ifadede, kamera görüntülerinden teeşhis ettiği Doğukan Çepi işaret ederek, “Kendisine Dodo olarak hitap ediliyor” demişti. Doğukan Çep'in, gasp amacıyla gittiği bir başka iş yerinde kendisini 'Yakup Kutlu' olarak tanıttığı da iddianamede yer almıştı.

‘SİYASİ VE POLİS BAĞLANTILARI VARDI’

Hasan Ferit Hedik davasına bakan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Oğuzhan Topalkara, Doğukan Çep’le ilgili bilgileri anlattı. Çep’in siyasi bağlantıları olduğu yönünde yapılan yorumlara avukat Topalkara da katıldı.

Topalkara şunları söyledi:

“Hasan Ferit Gedik cinayeti davasında yargılananların birden fazla yaralama eylemleri vardı. Ancak tüm yargılama süreci boyunca bunların serseri olduğu ve eylemleri siyasi saikle değil, husumet ile yaptıkları gösteriliyordu. Hiyerarşik bağ ve emir komuta ile hareket eden bir örgüt vardı. Ama mahkeme bunları suç örgütü olarak yorumlamaktan uzak durdu. Örgütü açığa çıkarmaya çalışmadı. Doğukan Çep’in siyasi ve polis bağlantıları olduğu belliydi. Kullanılan bir örgüt olduğu açık. Bugün Doğukan Çep olayında ortaya çıkan şey bu. Birilerinin bunları kollamış, saklamış olduğu da açığa çıktı. Belki açığa çıkmayan çok fazla şey var. 'Bunlar silahlı örgüttür, hiyerarşik ve siyasi bağlantıları vardır' demedikçe bugün Doğukan Çep yarın başka biri kullanılmaya devam edecek.”

‘ESP BİNASINA DA SALDIRI YAPILDI’

Topalkara şöyle devam etti: “Tanıklar, Hasan Ferit cinayetinde tetiği çeken kişinin Doğukan Çep olduğunu söyledi. Esas mesele bunların örgüt bağlantılarının ortaya çıkarılmamasıdır. Bunların şefleri vardı. On tane eylem vardı işin içinde. ESP binasına saldırı da vardı. Saldırıda bir kişi yaralanmıştı. Yine bir kişinin vurulması vardı. Bir mekanın taranması gibi eylemler gerçekleştirdiler. Bir örgüt faaliyeti olduğu açıktı. Bu on olayda Doğukan Çep de yer alıyordu. Daha sonra bunlar Suriye Türkmen Cephesi'nde de katılmış. Uğur Köroğlu, bunların şefleri.”