'Avukat Serkan Karakaş'a yönelik saldırı tesadüf değil'

İnsan hakları savunucuları ve hukukçular, zırhlı araç çarpması sonucu ölen Abdulgaffar Dayan ailesinin avukatı olan Serkan Karakaş’ın saldırıya uğramasının tesadüf olmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İnsan Hakları Derneği (İHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) İzmir Şubeleri, Şırnak'ta avukat Serkan Karakaş'a yönelik gerçekleşen polis saldırısına ilişkin basın toplantısı düzenledi. İHD şube binasında düzenlenen toplantıda kurumlar adına açıklama yapan avukat Dilancan Ateş, Şırnak Barosu üyesi Avukat Serkan Karakaş'a Şırnak Emniyet Müdürlüğü mensubu bir komiser tarafından kasıtlı olarak saldırı gerçekleştiğini ifade etti.

'BU SALDIRI PLANLIDIR'

Saldırı sonrasında hukuka uygun ve etkin bir soruşturmanın yapılmadığını belirten Ateş, yaşanan olayın münferit olmadığını vurguladı. "Zırhlı araç çarpması sonucu hayatını kaybeden Abdulgaffar Dayan ailesinin avukatı olan Serkan Karakaş’ın bir komiser tarafından kullanılan araçla öldürülmeye çalışılması tesadüf değildir. Karakaş’a yönelik bu saldırı planlıdır ve avukatlık mesleğine yöneliktir" diyen Ateş, yaşananların siyasi davaların avukatlığını yapanların uğradığı saldırı ve tehditlerin bir devamı niteliğinde olduğunu ifade etti.

İHD şube binasında düzenlenen basın açıklamasında, Karakaş'a yönelik saldırının planlı olduğu vurgulandı. 


'POLİS BU CESARETİ İKTİDARIN CEZASIZLIK POLİTİKASINDAN ALIYOR'

Polisin bu cesareti iktidarın cezasızlık politikasından aldığını belirten Ateş, “Yaşam hakkına kastedilen Avukat Serkan Karakaş'a çarpan polisin ifadesinde ‘Psikolojim iyi değildi. Garipten sesler duydum ve geri geri gelerek çarptım’ demesi de cezasızlık politikalarının müsebbiplerine seslendiğinin göstergesidir” diye konuştu. Ateş, soruşturmanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Şırnak’ta avukat Serkan Karakaş’a kasıtlı olarak çarpan Şırnak Emniyet Müdürlüğü Destek Hizmetleri’nde çalışan S.E. isimli komiser çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. (DUVAR)