Avukat Mehtap Sert: Arsuz'daki istismar duruşmasını sahiplenin

Hatay’ın Arsuz ilçesinde iki kardeş, dedeleri tarafından istismara maruz kaldı. Yerel mahkemenin verdiği tutukluluk kararının bozulması üzerine avukat Mehtap Sert, duruşmayı sahiplenme çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY – Hatay’ın Arsuz ilçesinde yaşayan 14 ve 15 yaşlarındaki iki torununu istismar eden 74 yaşındaki Cemil Özdemir'in duruşması 25 Ekim’de görülecek.

İskenderun Kadın Platformu’ndan avukat Mehtap Sert, olayın yaşandığına dair açık bulgular olmasına rağmen Yargıtay’ın sanığın ifadesini dikkate alarak tutukluluk kararını bozduğunu, bu nedenle iki gün sonra görülecek duruşmanın güçlü bir şekilde sahiplenilmesi gerektiğini söyledi.

'YARGITAY ÇOCUKLARI DEĞİL SANIĞI DİKKATE ALDI'

İki torununu istismar eden Cemil Özdemir, 17 Ocak 2020 yılında yapılan karar duruşmasında 23 yıl hapse çarptırılmış ve tutuklanmıştı. Fakat Özdemir'in avukatı İskenderun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen kararı, Adana Bölge Adliyesi Mahkemesi 12’nci Ceza Dairesi’ne itiraz etti. Yapılan istinaf başvurusu reddedilerek, ceza onaylandı. Bunun üzerine sanığın avukatı Yargıtay’a başvurdu. Yargıtay kararı bozdu ve sanık dede Cemil Özdemir'in tutuksuz yargılanmasına hükmetti. İskenderun Kadın Platformu’ndan avukat Mehtap Sert, dede Özdemir'in suçlamaları kabul etmeyerek, iftira atıldığını söylediğini belirtti. Sert, “Sanık, gelinin kıyafetini eleştirdiği için gelinin kendisine iftara attığını söyledi ve suçlamaları kabul etmedi. Çocukların ifadeleri ve olayın yaşandığına dair açık bulgular olmasına rağmen Yargıtay sanığın ifadesini dikkate aldı ve tutukluluk kararını bozdu” dedi.

İskenderun Kadın Platformu’ndan avukat Mehtap Sert

TUTUKLANINCA ‘GELİNİMLE HUSUMET VAR’ DEDİ

Sanığın polis ifadesinde geliniyle arasında husumet olmadığını söylediği, ancak tutukluluk kararı sonrası sanığın geliniyle arasında husumet olduğunu belirttiğini anlatan Sert, “Çocuklar okulda farkındalık dersi görüyor. Okul çıkışı eve gelirken dedelerinin yaptıklarını birbirlerine söylüyorlar. İki çocuğun o zamana kadar birbirinden haberi yok. Sonra anne ve öğretmene anlatılıyor durum ve olay böyle ortaya çıkıyor. Bu çocukların yalan söyleme durumu olamaz” diye konuştu.

'ÇOCUKLAR DEDENİN OLDUĞU YERE GİTMİYOR'

İki çocuğun da psikolojilerinin bozulduğunu, içe kapandığını, çocukların dedelerinin olduğu yere gitmediğini dile getiren Sert, başta kadınlar olmak üzere tüm kamuoyunu davanın 25 Ekim’de görülecek duruşmasını güçlü şekilde sahiplenme çağrısı yaptı. Sert “Son süreçte Yargıtay istismar davalarında aklayıcı kararlar vermeye başladı. İstismarın, hele ki çocuk istismarının aklayıcı hiçbir yanı olamaz. Bu çocuklar en yakınlarındaki insan tarafından, dedeleri tarafından istismara maruz kaldı. Ruhlarında nasıl yaralar açıldığını, bundan sonraki hayatlarının nasıl etkileneceğini bilmiyoruz. Bu çocuklara bunları yaşatan kişi hiçbir şey olmamış gibi serbest. Biz bu kararı kabul etmiyoruz. Herkesi bu çocukların sesi olmaya çağırıyoruz” dedi.