Avukat Çallıoğlu: Rümeysa Aydın'ı meşru müdafaa kapsamında savunacağız

Yıllarca sistematik şiddete maruz kalan Rümeysa Aydın, çıkan tartışmada Murat Aydın'ı öldürdü. Avukat Çallıoğlu, olayın meşru müdafaa olduğunu savunarak kamuoyunun davaya sahip çıkmasını istedi.

Murat Aydın olay günü yatak odası başta olmak üzere evdeki tüm eşyaları dağıttı
Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

DUVAR - Balıkesir'in Karesi ilçesinin Ziyaretli Mahallesi'nde yaşayan Rümeysa Aydın, kendisine cinsel, psikolojik ve fiziki şiddet uygulayan Murat Aydın'ı 13 Ağustos'ta öldürdü.

Olayın ardından gözaltına alınıp tutuklanan Aydın, Balıkesir Kepsut Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü. Rümeysa Aydın'ın 7 yıllık evliliği boyunca yaşadıklarını ve devam eden adli süreci avukatı Neslihan Çallıoğlu anlattı.

YILLARCA SÜREN SİSTEMATİK ŞİDDET

7 yıl önce Murat Aydın ile kaçarak evlenen Rümeysa Aydın, evliliği boyunca sistematik şiddete maruz kaldı. Avukat Neslihan Çallıoğlu'nun anlattığına göre; Aydın maruz kaldığı şiddete rağmen adli makamlara hiç başvurmadı. Şiddet, hakaret ve eve

Neslihan Çallıoğlu

hapsetmeye kadar ulaşan bir dizi şiddete ve işkenceye maruz kalan Rümeysa Aydın’ın dışarı dahi çıkmasının yasak olduğunu ifade etti Çallıoğlu. 2 çocuk annesi Rümeysa Aydın, olay sonrası götürüldüğü karakolda verdiği ifadede, Murat Aydın tarafından kendisinin ve çocuklarının defalarca ölümle tehdit edildiğini belirtti. Neden şikayetçi olmadığı sorusunu ise "sevdiğim için şikayetçi olmadım" diye cevaplayan Rümeysa Aydın, yaşadığı şiddetin zamanla sistematik olarak arttığını ve korktuğu için şikayetçi olamadığını anlattı.

'RÜMEYSA KİMSEYLE GÖRÜŞMESİN DİYE BAHÇEYE 7 KÖPEK BAĞLADI'

Avukat Neslihan Çallıoğlu, henüz toksikoloji raporu olmasa da evde tutanak altına alınan uyuşturucu maddeler olduğunu söyledi. Maktul Murat Aydın'ın, 13 Ağustos günü eve giderek Rümeysa Aydın'la tartışmaya başladıklarını belirten Çallıoğlu, tartışmanın gerekçesini şöyle anlattı: "Maktül, Rümeysa'ya tecavüz edildiğini düşünüyor. Evde buna ilişkin emareler aramaya başlıyor. Evin her tarafını dağıtıyor. Rümeysa'yı soyarak vücudunda izler arıyor. 2 gün boyunca çocukları ve Rümeysa'yı yanında dolaştırarak, 'sizi öldüreceğim, hepinizi kazıyacağım' diyor. Başkalarının yanında da Rümeysa'yı öldüreceğini söylemiş. Bu söylemlere tanık olan kişiler de var. Jandarma da tanıkların ifadesini aldı. Murat Aydın, eve kimse girip çıkmasın diye bahçeye 7 köpek bağlamış. Rümeysa yalnızca annesiyle görüşebiliyordu. Maktul çalışmıyordu. Geliri olmadığı için Rümeysa'nın annesi eve bakıyordu."

'KORKU VE PANİKLE ELİM TETİĞE GİTTİ'

Olayın yaşandığı günün sabahında eve giden Murat Aydın, çocuk odasında gördüğü iki bardak yüzünden Rümeysa ile tartışmaya başladı. Murat Aydın'ın ölümüyle sonuçlanan olayı Rümeysa Aydın karakol ifadesinde şöyle anlattı: "Geri geleceğini düşündüğüm için evdeki tüfeği aldım. Koşarak geldi. Elimdeki tüfeği almaya çalıştı, ben tüfeğin dolu olup olmadığını bile bilmiyordum. Korku ve panikle elim tetiğe gitti. Bir el ateş ettim. Gözüm kapalıydı, gözümü açtığımda Murat yere düşmüştü. Yaraya tampon yapıp sağlık ekiplerini aradım."

Çallıoğlu, Rümeysa'nın Murat Aydın'ı vurduktan sonra yarasına tampon yaptığını söyleyerek, Rümeysa'nın aslında havaya ateş etmek istediğini söyledi. Olaydan sonra gözaltına alınan Rümeysa, tutuklu yargılanmak üzere Balıkesir Kepsut Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Olaydan sonra yeni tanık ifadelerinin ortaya çıktığını söyleyen Çallıoğlu, henüz iddianamenin hazırlanmadığını, tanık ifadelerinin davanın seyri için önemli olduğunu dile getirdi. Jandarma tarafından alınan tanık ifadelerine göre, Murat Aydın çevresindekilere Rümeysa Aydın'ı öldüreceğini söylemiş. Çallıoğlu, bu nedenle Rümeysa'yı meşru müdafaa kapsamında savunacaklarını söyledi.

'ÇOCUKLAR ANNEANNE İLE GİZLİ ADRESTE YAŞIYOR'

Rümeysa'nın tutuklanması nedeniyle çocukların ilk önce koruma altına alındığını söyleyen Çallıoğlu, daha sonrasında anneanne adına vesayet kararı çıkarıldığını söyledi. Çocuklara destek sağlandığını sözlerine ekleyen Çallıoğlu, "Anneanne ile çocuklara yeni bir ev tutuldu, şu an güvenli bir adreste yaşıyorlar. Psikolojik tedavileri devam ediyor" dedi.

'HERKESİN DAVAYI SAHİPLENMESİNİ TALEP EDİYORUM'

Çallıoğlu, cezaevinde görüştüğü Rümeysa Aydın'ın kadınlara ve kamuoyuna yaptığı çağrıyı aktardı: "Aileler, çocukları kaçmış, onayını almamış olsalar bile, onlara sahip çıksınlar. Eğer aileler sahip çıkmıyorsa, kadınlar yardım istemeyi bilsinler. Ben yardım istemeyi belki bilemedim..." Çallıoğlu avukat olarak yaptığı çağrıda, davanın herkes tarafından sahiplenilmesini talep etti.